Hoe je make-up kwasten kunt reinigen zodat ze langer mee gaan

Wij vrouwen geven jaarlijks veel geld uit aan cosmetica en make-up kwasten. De prijs van een goede make-up kwast loopt al gauw op tot €20. Deze make-up kwasten worden dagelijks gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat ze regelmatig worden schoongemaakt. Met onderstaande stappen houd je je make-up kwasten fris en schoon. Het zal je verbazen hoe lang ze mee gaan.

Instructies

  1.  Ik gebruik Bare Essentuals make-up, een op mineralen gebaseerde poeder make-up. Make-up kwasten zijn dan ook erg belangrijk voor mij. De make-up kwasten die ik gebruik kosten rond de €25 per stuk. Ik probeer de levensduur van mijn kwasten te verlengen door ze goed te verzorgen. Bovendien wil niemand toch frisse make-up aanbrengen met een kwast vol bacteriën?
  2. Eerder maakte ik mijn kwasten ongeveer een keer per maand schoon. Inmiddels maak ik ze om de week schoon omdat ze inmiddels sneller slijten. Het reinigen van de kwasten is erg eenvoudig.  Giet een beetje anti-bacteriële zeep (of baby shampoo) in de palm van je hand, maak de kwast nat en draai hem rond in de zeep. Spoel de kwast goed uit tot alle zeep er uit is. Druk het overtollige water voorzichtig uit de kwast door hem in een keukenrol te wikkelen. Laat de kwast ‘s nachts drogen.
  3. Een betere manier om je make-up borstels te reinigen is door gebruik te maken van een schoonmaak oplossing die professionals gebruiken. Je kunt deze manieren gemakkelijk vinden als je op Google zoekt naar ‘makeup brush cleaners’. Merken als Bare Essentuals, Clinique en Lancome hebben goede reinigingsproducten. Welke je ook kiest, ik raad je aan op eBay te kijken voor de beste prijs voor het reinigingsproduct voor je make-up kwasten.
  4. Heb je slechts een aantal make-up kwasten en wil je ze snel reinigen voor je een andere kleur oogschaduw aanbrengt? Bare Essentuals heeft een fatsoenlijk, snel reiningsproduct genaamd ID Quick Change. Je kunt ID Quick Change kopen bij Sephora. Zelf koop ik het product liever via eBay voor een meer redelijke prijs. Spuit het product op de kwast en wrijf het schoon met een doekje. Zo ruil je snel de diepe blauwe kleur van gisteravond in voor een lichtere tint voor vandaag.