Hoe kan ik online beleggen?

Er zijn verschillende manieren om te beleggen. Vroeger kon je alleen beleggen via een beleggingsfonds of een andere beleggingsinstantie. Dankzij de komst van internet is het ook mogelijk om online te beleggen. Op internet is heel veel informatie beschikbaar over online beleggen. Dit artikel legt in het kort uit hoe je online kunt beleggen en waar je op moet letten als je online gaat beleggen.

Wat is online beleggen?

Het verschil tussen het beleggen zoals het vroeger ging en het online beleggen van anno nu is dat online beleggen een zelfstandigere manier van beleggen is. Je hoeft geen advies te vragen aan een adviseur, je kunt geheel zelf je eigen beslissingen maken. Daarnaast kun je altijd en overal beleggen als je over een internetverbinding beschikt. Je kunt online beleggen dus ook doen via een tablet of smartphone. Online beleggen gaat vaak via een softwareprogrammaatje.

 

Hoe kan ik online beleggen?

Als je online wilt gaan beleggen dan zijn er veel partijen waar je terecht kunt. De meest voorkomende manier is via een broker. Een broker is een partij die bemiddelt tussen de koper en verkoper van aandelen. Voorbeelden van bekende brokers zijn: Plus500, Etoro en Markets.com. Zij bieden allemaal gratis demosoftware aan waarmee je kunt oefenen met beleggen. Het is slim om eerst te gaan oefenen, zodat je leert wat beleggen inhoudt en weet hoe je kunt beleggen.

 

Tips voor online beleggen

Als je online wilt gaan beleggen, is het verstandig om eerst te oefenen met demosoftware. Zo leer je namelijk hoe je online kunt beleggen. Daarnaast is het verstandig om je beslissingen te maken op basis van een analyse. Het is niet slim om lukraak te gaan beleggen omdat dan de kans groter is dat je je eigen inleg verliest. Een geschikte manier van analyseren is door het financiële nieuws te volgen en vervolgens op basis van het financiële nieuws te beslissen waarin je gaat beleggen. Tenslotte kun je als je gaat beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven de jaarverslagen van deze bedrijven lezen. Dan kom je erachter hoe het bedrijf er financieel gezien voorstaat.