Hoe kies, trim en verzorg je je gezichtshaar

Goede tips om op je baard op zijn best te hebben.

Een baard of creatieve gezichtsbeharing kan een gemakkelijke en goedkope manier om je look op te frissen. We leggen je uit hoe je de juiste gezichtshaar kiest en hoe je deze moet trimmen en verzorgen.

Hoe kies je de juiste baard naar de vorm van je gezicht?

De eerste stap in het laten groeien van je gezichtshaar is het kennen van de beste soort die past bij je gelaat. Correct getrimd gezichtshaar kan goede delen van je gelaat verbeteren en de zwakkere punten te vermommen. Voor een rond gezicht is het verstandig je bakkebaarden strakker te houden en op de kin de lengte in te gaan – voor een lang gezicht doe je precies het tegenovergestelde. Proporties zijn ook belangrijke – als je een groote gezichten hebt zou je een grotere baard moeten hebben dan als je een kleiner gezicht hebt. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een baard stijl, neem dan een kijkje op een paar van onze stijl galeries.

Hoe laat je je baard groeien?

Waarom zou je advies nodig hebben om je baard te laten groeien? Het lijkt zo makkelijk:  gewoon stoppen met scheren. Maar, zou makkelijk is het niet. Om een baard goed te laten groeien, moet je hier  minstens een maand op focussen. In die eerste maand kan je een beetje haveloos er uit zien en je zult je baard vaak moeten trimmen om hem juist er uit te laten zien. Je zult ook merken dat je de wangen boven de baardgrens en je hals moet blijven scheren om een nette uitstraling te behouden.

Hoe zorg je voor je baard

Zodra je je baard gegroeid hebt zo jij het wilt, zul je deze ook moeten onderhouden. Dit houdt in dat je je scheert rond de baard. Je zult ook moeten investeren in een goed scheerapparaat, zodat je de lengte naar je wens kan houden. Als je je baard voor het eerst gaat trimmen is het aan te raden om advies te vragen aan een professionele mannenkapper die je de juiste tools en technieken kan aanreiken. Als dit niet mogelijk is, dan zijn er talloze online scheervideo’s die je een juiste techniek kunnen laten zien.