Hoe kun je het beste je oude goud verkopen?

Goud verkopen – Het loont nog steeds

Eind 2012, begin 2013 was de goudprijs zo hoog als nog nooit in de geschiedenis. Daar kwam in april 2013 verandering in; de goudkoers zakte toen bijna 20%. Sinds die tijd is de goudkoers op dat peil blijven hangen. Het loont echter nog altijd om oud goud (en ook zilver) te verkopen. De koers is namelijk altijd nog twee keer zo hoog als in 2008!

Betrouwbaarheid

Bij het verkopen van goud is betrouwbaarheid misschien wel het allerbelangrijkste punt. Als je je kostbaarheden te gelde maakt, wil je zeker weten dat je een faire prijs ontvangt en niet bij de neus wordt genomen. Bij goudinkoop denken veel mensen aan louche winkeltjes in vage buurten waar je niet graag naar binnen gaat. Bij dit soort winkeltjes is het vertrouwen inderdaad niet al te hoog. Gelukkig zijn er ook goudinkopers die wel betrouwbaar zijn. Een daarvan is Goud inkoop Den Haag – De Goudwaag. Dit bedrijf heeft op internet goede recensies van veel klanten gekregen.

Stijl en ervaring

De Goudwaag – Goud verkopen Den Haag kenmerkt zich naast zijn eerlijkheid en transparantie ook door stijl. De Goudwaag is gevestigd in de Van Hoytemastraat in Den Haag Benoordenhout. Deze straat is in november 2013 uitgeroepen tot de schoonste winkelstraat van Nederland. Ook de winkel zelf is stijlvol, en er staat altijd een kopje geurige Nespresso klaar terwijl u uw kostbaarheden laat taxeren.

Hoe het beste je goud verkopen

Als je je oude goud wilt verkopen is het van belang om goed beslagen ten ijs te komen. Check van te voren de goudkoers, weet van te voeren hoeveel gram goud je gaat inleveren en probeer indien mogelijk uit te vinden hoeveel karaat je goud is (dit is te zien op een klein merkje dat bij een ring aan de binnenkant staat en bij een ketting meestal op het slotje zit. 585 betekent 14 karaat, 750 betekent 18 karaat). Zorg dat de goudinkoper het goud voor je ogen weegt en test en er niet mee naar een achterkamertje gaat. En tenslotte: vertrouw op je gevoel (voel ik me prettig in deze winkel en bij deze verkoper), dat zit er niet vaak naast.