Hoe leer ik daytraden?

Er zijn verschillende manieren om te gaan beleggen. Naast het normale beleggen kunt u ook gaan daytraden. Dit artikel legt in het kort uit wat daytraden is en hoe u daytraden kunt leren.

 

Wat is daytraden?

Als u wilt leren daytraden is het allereerst belangrijk dat u weet wat daytraden is. Daytraden is een vorm van beleggen dat is gericht op de korte termijn. Daytraden is een Engelse beleggersterm en het betekent letterlijk daghandelen. Het heet niet voor niets daghandelen, want u kunt binnen een dag of zelfs eerder aandelen verkopen. U kunt uw aandelen namelijk ook al binnen een uur, een minuut of luttele seconden weer verkopen. U kunt bijvoorbeeld besluiten dat u aandelen van Facebook wilt kopen. U koopt ze om 14.40 uur en u ziet dat de koers in 5 minuten sterk aan het stijgen is. Om 14.44 uur gaat de koers weer zakken en u besluit meteen om 14.44 uur om de aandelenpositie weer te sluiten. Als u nog niet volledig begrijpt wat daytraden is, kunt u een daytrading cursus volgen.

 

Een belangrijk kenmerk van daytraden is dat u winst kunt maken bij zowel een koersstijging als een koersdaling. Als u gaat daytraden dan spreekt u als het ware een verwachting uit of een koers gaat stijgen of zakken. Het uitspreken van deze verwachting wordt in beleggerstermen speculeren genoemd. Oftewel als u gaat daytraden dan speculeert u op een stijgende of dalende koers van aandelen.

 

Waarom daytraden?

Net als bij normale beleggen, wordt er belegd zodat er winst gemaakt kan worden. U kunt winst maken als de koers van een aandeel gaat stijgen en u het aandeel op juiste moment weer verkoopt. U maakt geen winst als u de aandelenpositie te lang laat openstaan en de aandelenkoers vervolgens weer gaat zakken. Daytraden is een snelle manier van beleggen en als u op het juiste moment aandelen koopt en weer verkoopt dan kunt u veel winst maken.

 

Hoe kunt u daytraden?

Als u wilt daytrader worden, dan heeft u een computer, tablet of mobiele telefoon met internetverbinding nodig. Vervolgens moet u software bij een broker downloaden waarmee u kunt daytraden. Als u de software heeft gedownload dan kunt u vaak eerst oefenen met het daytraden. Het is niet verstandig om meteen te gaan daytraden met echt geld, het is beter om eerst te oefenen. Het oefenen in daytraden is vaak geheel vrijblijvend en u kunt ten allen tijd beslissen om te stoppen.