Hoger in Google

Een hogere waardering op Google krijg je niet zomaar. Alleen als je adwords koopt kom je hoog in Google zonder er al teveel moeite voor te doen. Adwords adverteren is een slimme manier, omdat het geen geld kost totdat het werkt. En uiteraard is het met Google statistieken goed bij te houden hoe het werkt. Het is een interessante optie om een linkbuildingstrategie te starten. Linkbuilding is een manier om Google te doen denken dat je pagina een goede pagina is. Zo zal hij dus ook hoger in de zoekresultaten komen.

Linkbuilden is er op verschillende manieren. Je kunt je website op blogs laten plaatsen door middel van een linkruil. Het is een effectieve manier, omdat het een win-win situatie is. De site waarmee je ruilt en je eigen site worden beiden beter beoordeeld. Een andere interessante manier is misschien om waardevolle content te plaatsen op je webpagina. Hiermee kun je ervoor zorgen dat mensen jouw site noemen in een stukje wat ze ergens voor nodig hebben.

Wat ook een goede strategie is, is het schrijven van artikelen. Hierdoor kom je nog eerder aan een toppositie Google. Het is namelijk voor Google belangrijk dat er veel content en activiteit is op jouw website. Op deze manier kom je er dus aan toe om dit allebei te doen. Je kunt natuurlijk je artikelen ook posten op andere sites, die misschien wel al wat bekender zijn. Dit zorgt voor een betere naamsbekendheid van je eigen site.

Als bedrijfsman denk je; natuurlijk heb ik geen tijd om dagelijks eindeloze artikelen te schrijven. Je kunt hier een stagiair voor inhuren, maar je kunt ook gewoon het hele linkbuilding uitbesteden. Dit is een goed alternatief, omdat het vaak veel tijd kost, maar wel heel effectief is. Een bedrijf met ervaring kan dit veel sneller en misschien nog wel beter doen.