Hondennamen kiezen

Waar let je op bij het uitzoeken van een naam voor je hond?

Waar let je op bij het uitzoeken van een naam voor je hond? Je hebt de keuze gemaakt voor een hond als gezelschapshuisdier. Naast de standaard benodigdheden ben je wellicht ook nog op zoek naar een leuke naam voor je reu of teef. Hou je meer van namen als Piet en Truus of juist van Bailey en Diva? De naam van je hond spreek je elke dag, jarenlang, meerder malen uit. Waar kun je op letten bij de keuze van de naam van een hond?

De voorkeur voor een naam is natuurlijk erg persoonlijk en de keuze ligt altijd bij u. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij je keuze:

 

Meer hulp kan je vinden op deze website: hondennamen

 

Geslacht van de hond

Er zijn namen die speciaal voor een reu of teef zijn. Daarnaast zijn er ook namen die zowel voor een reu als een teef geschikt zijn (vb. Beau). Vaak heb je zelf wel een keuze of je liever een naam hebt die specifiek bij het geslacht van je hond past of dat het ook een unisex naam mag zijn. Bij verschillende zoekpagina’s kun je hier gericht rekening mee houden.

 

Ras van de hond

Je kunt bij de keuzemogelijkheid van de naam van je hond rekening houden met het ras van je hond. Een chiwawa noem je geen “Beer”. Of juist wel, voor de grap. Een New Foundlander die “ Beer” heet, heeft een bij zijn formaat passende naam.

Een diersoort heeft vaak ook een bepaald karakter. Zo is een Berner Sennenhond een lieve familiehond, die erg geschikt is als huisdier in een gezin met kinderen. Het is een lieve lobbes, waardoor de naam “Lobbes” passend zou zijn. Maar om een Jack Russel Terriër nu “Lobbes” te noemen…nee, dan zou een andere naam passender kunnen zijn. Overigens zijn er ook bergen Jack Russel Terriërs die gewoon “Jack” heten!

 

Passend bij gezinsleven en omgeving

Let er goed op dat de naam die je kiest voor je hond, niet teveel lijkt op een naam van iemand uit je gezin. Heb je een zus die Suus heet, noem je hond dan geen Guus want dat klinkt natuurlijk heel gek. Dat geeft alleen maar verwarring bij de hond. Dat is niet alleen vervelend wanneer je een van beide n roept, maar ook wanneer je bijvoorbeeld kwaad wordt op Suus. Guus vraagt zich dan af wat hij gedaan heeft. Je kunt ook nog rekening houden met de rol binnen je gezin. Heb je kinderen, dan ben je als ouder dus hun papa en mama. Je kunt je dan afvragen of je je teefje Pippa wilt noemen. Kortom, voorkom verwarring!

 

Wist u ook dat longemfyseem ook voorkomt bij honden?