(Houten) Speelgoed kopen voor kinderen

In deze moderne tijd is er ten opzichte van hun jeugd voor de kinderen van nu een overweldigend groot aanbod aan kinderspeelgoed. Onderstaande tips helpen u wellicht bij het maken van een juiste keuze bij aanschaf van kinderspeelgoed. Passend speelgoed laat uw kind de wereld verkennen, felle kleuren en geluidjes vinden kinderen heel prettig.

Duplo van Lego

Speciaal voor de kleintjes is er door Lego het bekende Duplo op de markt gebracht, Duplo is zo gemaakt dat het door de grotere afmetingen ten opzichte van het gewone Lego niet door uw kindje kan worden ingeslikt. Naast de Duplo blokken zijn er complete pakketten in de handel, zoals bijvoorbeeld van kastelen, vliegvelden en treinen. Voor de echt allerkleinsten bestaat er Duplo Primo, deze hebben grote ronde noppen.

Lego

Voor de wat grotere en oudere kinderen bestaat er al heel lang Lego, wie kent niet de kunststof blokjes waarmee eindeloos kan worden gebouwd. Naast deze losse blokjes is er op de markt een complete Lego wereld te verkrijgen, met figuren, vliegtuigen, treinen, boten, huizen enz. enz., u kunt het zo gek niet bedenken of het is in Lego te construeren. Ook kunnen zelfgebouwde Lego constructies uitgerust worden met een elektrisch motortje en met sensoren.

Playmobil

Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud is Playmobil ontwikkeld; het is vooral bekend om de poppetjes, waarmee kinderen urenlang kunnen spelen. Hierbij zijn er vele accessoires te koop om zo een heel eigen playmobil wereld te creëren. Buiten dit zijn er complete thema pakketten op de markt zoals het bekende piratenschip en het ziekenhuis. U ziet, voor elk wat wils!

Houten speelgoed

Houten speelgoed is voor ieder kind natuurlijk geschikt. Het heeft een mooie hippe uitstraling en is vaak een lust voor het oog. Kinderen spelen graag ook met dit ouderwetse speelgoed. Een leuk hondje of paardje kunt u vinden op hip houten speelgoed.

Knuffels

Net zoals u vroeger heeft ook nu nog elk kind wel een hoog favoriete knuffel, immers zo’n knuffel geeft een kind een gevoel van veiligheid. En deze favoriete knuffel gaat overal mee naar toe, naar bed, bij het logeren, bij TV kijken, ze kunnen haast niet zonder! Het verdient wel aanbeveling om bij aanschaf er op te letten dat de beoogde knuffel(s) in uw wasautomaat meegenomen kunnen worden, zodat ze in goede en frisse staat verkeren.

Kinderpuzzels

Puzzels zijn er te kust en te keur voor uw kind, de kleinsten zijn goed af met puzzelblokken, de ouderen hebben werkelijk oneindig veel keus. Gelukkig vermeldt de fabrikant op de verpakking voor welke leeftijd de puzzel is bedoeld, zodat u een juiste keus maakt. Ideaal voor de kleinere kinderen is de houten puzzel, aangezien deze niet verbogen kunnen worden.