Hypotheekadvies aanvragen

Als jij van plan bent om een mooi huis voor jezelf te gaan kopen dan moet je hier natuurlijk wel eerst het een en ander over te weten komen. Anders houd jij je bezig met zaken waar je helemaal niets van begrijpt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Omdat je voor de aankoop van een huis veel geld kwijt bent zullen veel mensen dit geld eerst moeten lenen bij een bank. De lening die de bank je verstrekt bij de aankoop van een huis is een hypothecaire lening. Dit is een lening waarbij de persoon die het huis koopt dat huis als onderpand voor de lening aan de bank geeft. Een persoonlijke lening is niet geschikt voor de aanschaf van een woning, zoals je op deze website kan nalezen. Zo heb je dus wel een eigen huis tot je beschikking maar het is pas daadwerkelijk van jouw als je de hypothecaire lening helemaal hebt afbetaald.

Financieel adviseur raadplegen voor hypotheekadvies

Je kunt voor hypotheekadvies ook best eens in gesprek gaan met een financieel adviseur van een bank. Die kan je over alle zaken die bij een hypothecaire lening horen wel wat vertellen. Zo kun je bijvoorbeeld ook hulp krijgen van jouw ouders bij de aanschaf van een huis. Ouders hebben de mogelijkheid om eenmalig een belastingvrij bedrag van 25.000 euro aan hun kind te schenken. Als het om de aanschaf van een huis gaat dan mag dat bedrag zelfs 50.000 euro bedragen en ook dat bedrag is belastingvrij. Ook zijn er mogelijkheden voor ouders om garant te staan voor de hypotheek. Als jij dan zelf niet meer de rente kunt betalen dan zal de geldverstrekker zich wenden tot jouw ouders om toch de rente betaald te krijgen. Dit en meer kan je in een hypotheekadvies bespreken.

Aanschaf nieuwe woning

Ook kun je bij de aanschaf van jouw nieuwe woning bijvoorbeeld een starterslening krijgen. De hoogte van deze starterslening wordt bepaald door de gemeente waar in jij woont. Een starters lening heeft altijd een rentevaste periode van 15 jaar en de looptijd van de starters lening mag maximaal 30 jaar zijn. Het voordeel bij een starterslening is dat je hier de eerste jaren geen rente en aflossing aan hoeft te betalen. Als na 3 jaar het inkomen is gestegen dan ga je pas rente en aflossing over de starters lening betalen. Als het inkomen gelijk is gebleven of misschien zelfs gedaald dan kun je een hertoets aanvragen die zal bepalen of jij al moet beginnen met aflossen en rente betalen. De starters lening is in het leven geroepen om het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat je maximaal kunt lenen te overbruggen.