Ideeën voor een kleurrijke tuininrichting

In welke stijl je je tuin ook hebt ingericht, er is altijd ruimte voor kleur. Ik wil je in dit artikel twee leuke ideeën geven, aangepast op stijl.

felle kleuren tuinmeubelen

De kleurrijke, actieve tuin

Combineer je thema’s en kleuren het hele jaar door? Fleur dan ook je tuin, terras of balkon op zonder dat het af doet aan comfort.

Jouw stijl:
Jij wilt graag tuinmeubelen die duurzaam en draagbaar zijn. Aluminium tuinmeubelen zijn daarom perfect om als middelpunt van je tuin te gebruiken. Heb je extra zitplaatsen nodig? Een keramisch tuinkrukje biedt de uitkomst. Wil je een lounge effect in je tuin? Dan gaat jouw voorkeur uit naar een verstelbare stoel of de altijd populaire poef.

Accenten:
Unieke details maken je tuin persoonlijk. Handgemaakte lantaarns andere kunst producten zijn hier voorbeelden van. Houd wel in je achterhoofd dat je tuin een licht uiterlijk moet houden. Om je charmante betonoppervlak te verfraaien is een vloerkleed een uitkomst. Dit verzacht het geheel.

Key words: Kies voor kleuren combinaties die trend-proof zijn, een zacht tapijt, no-nonsens kussens en praktisch, goed gekozen accenten.

Traditioneel, vrolijk comfort

Jij bent fan van klassieke patronen en traditionele silhouetten. Laat deze stijl dan ook doorschemeren in je tuin! Kies voor een fris kleuren palet en de juiste details.

Jouw stijl:
Je houdt van witte rieten tuinmeubelen. Maar, je wilt ook profiteren van duurzaam materiaal. Daarom kun je goed overweg met kunststof rotan. Wicker is een hedendaagse verbetering en is nog steeds handgeweven en net zo comfortabel. Fleur met zonnige kussens met tijdloze prints je tuinmeubelen op!

Accenten:

Ook kunstliefhebbers hebben gezonde, frisse lucht nodig. Het geeft inspiratie en rust. Heb je in je tuin geen plaats voor een beeld? Kies dan voor weelderige bloemen of kunst aan de muur. Als je een verzameling van uitzonderlijk glaswerk of handgemaakt servies hebt is dit de tijd om daarmee te pronken. Zet ze neer op een neutrale ondergrond van een wicker tafel. Zo worden de unieke exemplaren nog meer uitgelicht. Tip: neem 3 of 4 hoofdkleuren die goed met elkaar matchen en niet meer.

Key words: Dineer of ontspan buiten met duurzame en weerbestendige tuinmeubelen en zonnige kussens die geïnspireerd zijn op een Victoriaans paviljoen.

felle kleuren tuinmeubelen