Inbraakmethode met een gasbrander? Deze kun je zo voorkomen.

Elke dag wordt er in woningen ingebroken. In Nederland staan de inbraakcijfers op 250 keer per dag.
Dieven hebben een nieuwe manier gevonden om uw woning binnen te dringen. Het enige wat ze daar voor nodig hebben is een gasbrander. De inbrekers laten het kunststof rondom het raam of rondom de deur smelten om zo bij de klink te komen. Deze inbraakmethode kun je tegengaan door middel van een goed kozijn.

De test van Schüco
Schüco is een producent van ramen, deuren en kozijnen. Zij proberen deze vorm van inbraken te voorkomen en hebben daarom een test uitgevoerd. De test werd onder andere uitgevoerd door de verschillende merken van Corona CT 70 AS, Variotec RC2. De Variotec werd niet negatief beïnvloed door de gasbrander en komt daarom dus goed uit de test. Natuurlijk gaat het niet alleen om het kozijn of de ruit. Een belangrijk onderdeel is ook de kurk en de kurkzijde. Als die twee ontbreken kunnen inbrekers veel gemakkelijker binnen komen.

Meestal komt dat voor bij oudere en kleinere ramen. Het is zeker verstandig om even goed naar uw ramen, deuren en kozijnen te kijken. Blijkt het dat ze niet inbraakwerend zijn? Dan is het misschien ook wel verstandig om kunststof ramen aan te schaffen met weerstandsklasse RC2. Zo weet u zeker dat u goed bent beveiligd tegen een inbraak.

Meer informatie over de inbraakweerbaarheid van kozijnen vindt u op http://www.kozijnen-nu.nl