Installeer een beveiligingscamera en heb geen zorgen meer over veiligheid

Wat is een beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera is een simpele camera die als belangrijkste doel heeft om inbraak, vandalisme en andere criminele activiteiten te voorkomen. De beveiligingscamera kent ook vele andere praktische doelen. Zo wordt de camera ook regelmatig gebruikt als toegangscontrole in bijvoorbeeld winkels (voornamelijk grote ketens, juweliers en andere winkels van luxeproducten), bedrijven of kantoren. Ook het opsporen van strafbare feiten en het geven van bewijsmateriaal voor tijdens rechtszaken zijn nuttige doelen van een beveiligingscamera. Hopelijk hoeft het nooit tot in het justitiepaleis te komen. Dankzij de beveiligingscamera voelt u zich in ieder geval al een heel pak meer op uw gemak.

Een camera voorkomt de kans op criminaliteit

Soms is het plaatsen van een beveiligingscamera een heel goed idee. Dit is zeker het geval wanneer u woont in een wijk die veel last heeft van criminaliteit. Woont u in een luxueuzere woning of in een rijke buurt? Dan is het plaatsen van een beveiligingscamera ook aangeraden, want u hebt vaak meer kans hebt om bestolen te worden. Verzamel bewijsmateriaal en voorkom dus dat uw woning beroofd of vernield wordt. Door het plaatsen van een beveiligingscamera hoeft u over criminaliteit op uw grondgebied niet al te veel zorgen over te maken.

 

De kosten om een aantal beveiligingscamera’s aan te schaffen liggen op enkele honderden euro’s. CCTVWinkel.nl legt u in dit uitgebreide artikel over beveiligingscamera’s uit of deze camera ook binnen opgehangen kan worden, bijvoorbeeld in een vochtige ruimte

Plaats nooit zomaar een recorder

Het is belangrijk dat u nooit zomaar een beveiligingscamera plaatst. Dit is heel belangrijk aangezien u anders belangrijke verdragen, zoals bijvoorbeeld het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, of wetten zal schenden. Kom te weten wat de regelgeving is voor het plaatsen van een beveiligingscamera. Welke wetten gelden er in uw land, gebied? Niets of iemand gaat u tegenhouden een camera voor uw eigen veiligheid te plaatsen, maar het bewaken van de privacy van anderen is ook een belangrijke taak van de overheid én een fundamenteel recht van de mens. Voorkom relatief hoge boetes door het lukraak plaatsen van een beveiligingscamera. Haastige spoed is – zoals altijd – zelden goed.