Internet radio luisteren op werk, waarom?

Radio luisteren op het werk kan grote voordelen hebben voor medewerkers, managers en de hele organisatie. Het is namelijk leuk om op de achtergrond aan te hebben staan. Hier zijn een paar voordelen die je je baas voor kunt leggen, mocht je de radio nog niet aan mogen.

Als je internet radio aan hebt staan vermijd je verveling. Mensen zijn nogal snel afgeleid en zullen andere dingen zoeken om te doen. Als de radio aanstaat, gaan mensen niet snel meer dagdromen of kletsen met een collega. Eigenlijk zorgt het ervoor dat je beter kunt werken, want je concentratie gaat omhoog. Als je werk ontzettend saai is, is dit toch nog een fijne manier om de dag door te komen en geen hekel te krijgen aan je werk.

Bovendien zorgt het ervoor dat je niet vaak gestoord wordt. Het is erg stressvol en irritant als je ergens mee bezig bent, maar je je niet kunt concentreren omdat mensen je steeds blijven storen. Als je radio luistert met een koptelefoon, zullen je collega’s je niet meer zo snel storen. Dit omdat je een signaal uitstuurt wat niet storen zegt. Overigens zorg je ervoor dat je geen last hebt van de omgevingsgeluiden die je collega’s of de apparaten om je heen maken.

Met radio aan krijgt iedereen een beter gevoel van controle. Het is stress verminderend als je zelf de keuzes kunt maken. Muziek zal altijd een vorm van identiteit zijn en dus het kiezen van je eigen radiozender zorgt voor het benadrukken van die identiteit. Het verminderen van stress is alleen maar goed, omdat op deze manier de medewerkers met meer plezier naar het werk komen. Buiten dat is stress een veelgenoemde reden bij het ziekteverzuim op werk. Als je dit vermijdt, zijn mensen dus minder vaak ziek wat ook geld scheelt.