Investeer je vakantiegeld in je woonkamer

Ben je in loondienst, dan is de kans groot dat je afgelopen maand weer je vakantiegeld hebt ontvangen. Bij velen – en dus mogelijk ook bij jou – gaat het vakantiegeld niet naar de vakantie, maar naar andere zaken. Misschien dat je er rekeningen mee hebt betaald en dat het nu op is. Jammer! Misschien heb je ook meer geluk en kun je het vakantiegeld aan iets extra’s besteden. Je woonkamer is in dat geval een goed bestedingsdoel. Je investering hierin is blijvend!

Zeker als je deze zomer niet op vakantie gaat, is je huis een mooi bestedingsdoel voor geld dat je overhoudt. Het vakantiegeld kan zomaar een leuk extraatje zijn waar je niet eens echt op had gerekend. Voor de meeste mensen zal het geen probleem zijn om het weer op te krijgen. Maar voor het geval je er erg mee in je maag zit of dat je wel wat inspiratie kunt gebruiken, zullen we je even op weg helpen met wat bestedingstips?

Vakantie in je eigen woonkamer

Als je niet op vakantie gaat of je wilt die vakantiesfeer bij thuiskomst nog even vasthouden, dan kun je met een paar kleine ingrepen jouw woonkamer helemaal in vakantiesferen brengen. We schreven eerder al een paar tips over vakantie-inspiratie voor in je interieur. Mocht je je woonkamer al gezellig en sfeervol genoeg vinden, dan kun je jezelf nu misschien eens trakteren op die mooie bank die je al een tijd zo graag wilde. Of eindelijk eens die leuke lijstjes voor aan de muur. Als je een hekel hebt aan warmte is het misschien een goed idee om eens in een goede airco te investeren. Ook een besteding die direct ten goede komt aan je huis en het comfort dat je eruit haalt.

Een opgeruimd gevoel

Het vakantiegevoel draait vooral om ontspanning en om even uit de sleur van alledag te komen. Dat kan ook thuis. Houd een ruim schema aan bij de dingen die je gaat doen, laat het leven zich meer buiten afspelen of koop een buitenkeuken en ga lekker in de tuin koken. In verband met het Hollandse weer is een investering in een partytent om gezellig met z’n allen onder te zitten ook geen verkeerd idee. En mocht je nou niet aan ontspannen toekomen, omdat het thuis zo’n zootje is, kijk dan eens naar een nieuwe kast met veel bergruimte. Daar kun je al die dingen die om aandacht schreeuwen met gemak in kwijt. Tot na de vakantie!