iPhone 6: de revolutionaire fitness telefoon?

Als in September de iPhone 6 geïntroduceerd word dan komt Apple ook met haar nieuwe besturingssysteem, IOS8. IOS 8 is al geïntroduceerd in tegenstelling tot de nieuwe iPhone, zodat developers aan de slag kunnen met het ontwikkelen van nieuwe apps voor dit nieuwe OS. Apple kondigde ten tijde van deze introductie al aan dat er een fitness-app aan het IOS wordt toegevoegd en wil zo ontwikkelaars aansporen meer fitness-apps te creëren.

Deze ontwikkeling is op zichzelf niet super verassend. Concurrent Samsung heeft ook al een grote stap gemaakt richting het integreren van fitness mogelijkheden binnen de telefoon, met een Gear Fit armband en bijvoorbeeld een hartslagmeter in de telefoon. Daarnaast wordt fitness steeds meer een onderdeel van ons alledaagse leven. De fitnessindustrie levert per jaar wereldwijd ongeveer 49 miljard dollar (37 miljard euro) op. Ook groeit het gebruik van fitness en gezondheids-apps flink. Dat gebruik steeg afgelopen jaar namelijk met 62% ten opzichte van 33% van alle andere apps.

De Health app die met IOS 8 mee zal komen wordt een soort van dashboard die al je gezondheids- en fitnessinformatie bijhoudt. Hier is ook steeds meer vraag naar. In een steeds onpersoonlijker geworden maatschappij, waarbij huisbezoeken van je huisarts maar ook gewone customer service bij bijvoorbeeld tankstations  steeds schaarser worden. Zijn gezondheids-apps de manier om meer persoonlijk contact te krijgen.

Er zijn bijvoorbeeld al apps waarmee je kan FaceTimen met je arts en gelijk de resultaten van je bloedonderzoek kan zien, doordat je huisarts dit met je deelt.

In een wereld waar gezondheid en fitness steeds belangrijker worden en waar we steeds beter weten wat wel en wat niet goed voor ons is. Geven deze apps de mogelijkheid alle informatie in het hier en nu tot je te nemen. Iets waar we ook steeds meer behoefte aan hebben. Of de iPhone dit ook echt waar gaat maken? Dat valt nog te bezien.