Isolatie in uw kruipruimte, wat zijn de kosten?

Bereken hoeveel de isolatie van de kruipruimte u kost

Kelders van Nederlandse huizen hebben niet altijd een perfecte isolatie, in de loop der jaren ontstaan er verzakkingen van isolatiemateriaal, gaat de kwaliteit achteruit en kunnen er zelfs kleine gaten ontstaan. Het gevolg is dat koude lucht gemakkelijk het huis in kan komen, de isolatie is dusdanig slecht dat de koude lucht wordt doorgelaten. Dit gebeurt over de loop van tien tot vijftien jaar, vooral de isolatie in uw kruipruimte gaat achteruit. U moet het hierom zorgvuldig laten isoleren in de kruipruimte.

Om er in de winter lekker warm bij te kunnen zitten is het fijn als uw woning volledig geïsoleerd is. De energiekosten zullen lager zijn en u houdt aan het eind van het jaar meer geld over. De verbetering van de isolatie in uw kruipruimte komt met redelijke kosten, toch vallen deze kosten vaak relatief mee. Tenslotte zijn de energiekosten over de loop der jaren al hoger dan de kosten voor de isolatie van een kruipruimte. Het is dan ook raadzaam de isolatie te laten verbeteren.

Isolatie van de kruipruimte: wat zijn de kosten?

De kosten voor het laten isoleren van uw kruipruimte hangen van een aantal factoren af. Allereerst is het belangrijk om het aantal vierkante meter van het te isoleren oppervlak te berekenen. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten. Als de isolatie van de kruipruimte op een oppervlak van 20 vierkante meter moet worden uitgevoerd dan vallen de kosten hierbij lager uit dan op een oppervlak van 40 vierkante meter.

 

Om een beter beeld te krijgen van de kosten voor de isolatie van de kruipruimte is het ook raadzaam om te kijken welke mogelijkheden u heeft met betrekking tot materiaal. Er zijn hiervoor verschillende methodes, en er worden ook verschillende materialen gebruikt. Onder andere schelpen, isoparels en isochips worden gestort in uw kruipruimte om de isolatie te verbeteren. De kosten per materiaal verschillen redelijk, er moet gerekend worden op een prijs van €12 per vierkante meter voor de isoparels en -chips. De kosten van schelpen als isolatie komen gemiddeld neer op €25 per vierkante meter. Dit is een relatief laag bedrag voor de isolatie. Toch kan de oppervlakte van de kruipruimte redelijk groot zijn, soms tot meer dan 100 vierkante meter. Daarnaast zitten de kosten voor het aanleggen van de isolatie in de kruipruimte hier nog niet bij gerekend.

 

Arbeidskosten van de isolatie van de kruipruimte

U huurt een expert in om uw isolatie nauwkeurig te laten aanleggen, zo bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Deze expert berekent vaak een tarief per vierkante meter. Voor de isolatie van uw kruipruimte zult u bij het gebruik van isoparels en -chips geen arbeidskosten betalen, deze zit al in de €12. Voor de schelpen betaalt u wel arbeidskosten. De kosten voor de isolatie van de kruipruimte kunnen neerkomen op €5-10 per vierkante meter. U kunt de isolatie met schelpen zelf ook aanbrengen, zodat u deze extra arbeidskosten niet heeft. Dan vallen de kosten voor de isolatie van uw kruipruimte aanzienlijk lager uit.