Kapotte iPhones kun je nu zelf repareren

Onderdelen voor de iPhone via internet verkrijgbaar

Telefoon laten vallen of op een andere manier schade aan je telefoon gekregen? De telefoon moet dan bij Apple gerepareerd worden, maar tegenwoordig kunnen deze ook vanuit huis gerepareerd worden. De onderdelen voor de verschillende iPhone-modellen zijn ook via internet verkrijgbaar, zodat deze gebruikt kunnen worden om kapotte of oude onderdelen te vervangen.

 

Als de telefoon bij Apple ingeleverd moet worden voor reparatie dan is men de telefoon vaak enkele dagen kwijt, door zelf de onderdelen te vervangen kan de telefoon snel weer gebruikt worden. Bij http://www.onderdeleniPhone.nl worden de producten bijvoorbeeld morgen al thuisgeleverd, dus kun je morgen alweer de iPhone gebruiken.

 

Zo haal je de iPhone uit elkaar

Een nieuwe batterij voor de iPhone is eenvoudig te vervangen, de iPhone moet eerst uit elkaar gehaald worden. Let wel op: doe dit heel voorzichtig omdat de onderdelen van de iPhone beschadigd kunnen raken.

Ook belangrijk: de garantie op de iPhone vervalt zodra de iPhone opengemaakt wordt. Wees dus vooraf altijd zeker dat je weet wat je doet, omdat je geen aanspraak meer zult kunnen maken op de garantie die is gegeven.

 

Aan de onderkant van de iPhone zitten twee schroefjes. Door deze los te schroeven zal de achterkant van de iPhone los komen te zitten. Probeer voorzichtig de achterkant los te peuteren, zet niet teveel kracht. Uiteindelijk komt de achterkant los en heb je toegang tot de iPhone-onderdelen. Deze kun je dan losschroeven en de vervangende onderdelen aanbrengen.

 

Welke onderdelen kunnen vervangen worden?

De batterij van de iPhone is een van de vervangbare onderdelen. Lange termijn-gebruik van elektronica zorgt voor een kortere batterijduur, ook iPhones hebben hier last van. Vervang daarom na een lange periode de iPhone-batterij, dit zal zorgen voor een langere levensduur van de telefoon.

Het klepje van de batterij is ook te vervangen.

 

Een ander onderdeel van de telefoon dat vervangen kan worden is het scherm, deze kan breken wanneer de telefoon op de grond valt. Het scherm kan door Apple vervangen worden, dit kost echter al snel een week. Bij reparatiewinkels liggen de kosten al snel op meer dan 100 euro. Het scherm heeft een lagere prijs dan de reparatie, door het zelf te doen bespaar je de winstmarge die zij op het onderdeel pakken en het uurloon van de reparateur.

 

Externe onderdelen voor de telefoon

Er zijn ook nog externe onderdelen voor de telefoon, deze producten vergroten de gebruiksvriendelijkheid van de telefoon.

 

Zo is er een tripod voor de iPhone, deze biedt de mogelijkheid om op een stabiele positie foto’s te maken. Het kan voorkomen bij het nemen van een foto dat de maker per ongeluk beweegt, of dat er niemand is om de foto te maken. Met de tripod worden beide problemen opgelost.

 

Speciaal audioapparatuur voor de telefoon, waarmee geluid flink versterkt kan worden, biedt gelegenheid tot het luid draaien van jouw favoriete muziek. Met speciale boxen voor de telefoon, zoals docking stations, kan de telefoon luid muziek spelen terwijl deze ook wordt opgeladen.