Kleurlenzen met een Zombie Look

Ook zo’n fan van de vele zombie films die de laatste tijd uitkomen en kijk je ook al zo uit naar het volgende seizoen van The Walking Dead?
Door de sterke opkomst van dit genre in het mainstream publiek zie je op feesten en fenstivals steeds meer zombies opduiken. Of althans, geen echte, maar mensen verkleed als Zombie. Super tof natuurlijk, maar bedenk eens hoeveel moeite die mensen moeten doen voor de perfecte outfit.

Iedereen heeft wel oude kleren die verscheurd kunnen worden, maar hoeveel uren moeten ze zichzelf wel niet schminken en besmeren met bloed? Het goed kostuum wordt gevormd door de details, en ieder detail is belangrijk.

Maar bij een vette zombie wordt vaak een leuk detail vergeten, namelijk de lenzen, of eigenlijk de kleurlenzen. Wanneer je zoveel tijd hebt gestoken in een outfit zou het zonde zijn om het niet helemaal compleet te maken, en zo duur zijn kleurlenzen nou ook weer niet.

Er zijn vele kleurlenzen verkrijgbaar, er zijn legio webshops die leuke zombie kleurlenzen verkopen. Indien gewenst kun je ze zelfs op sterkte krijgen. De meeste lenzen kan je drie maanden bewaren en kosten ergens tussen de 17 en 22 euro. Maar let op: voor een kleine investering meer (denk aan een euro of 2) kun je diezelfde lenzen ok vaak in jaarlenzen krijgen. Op die manier kan je ze vele malen vaker gebruiken en dus vaker als zombie op festivals of feestjes verschijnen.

Bedenk wel dat de lenzen voor je ogen zijn, en dus is hygiëne erg belangrijk. Leen je kleurlenzen daarom nooit uit en bewaar ze in de juiste vloeistof om geïrriteerde ogen te voorkomen.