Hoe kun je leren omgaan met angst

Leren omgaan met angst

Sommige mensen maken zich vaak zorgen over zichzelf of over anderen. Ze zijn bang dat ze verkeerde dingen zeggen of doen, of zijn bang om bijvoorbeeld ziek te worden. Ook kan het zijn dat ze overal maar gevaar zien.

In zo’n geval is het goed om een beslissing te maken. Oftewel op dezelfde manier door gaan of leren omgaan met angst.

In de meeste gevallen zullen mensen er voor kiezen om gewoon door te blijven gaan op de oude manier. Dat komt omdat de mens eigenlijk helemaal niet wil veranderen, we houden liever vast aan ons oude gedrag, of dat nou goed voor ons is of niet.

Het is moeilijker om te kiezen om nou echt iets aan je angststoornis te gaan doen. Maar stel je nou eens voor wat er beter zou gaan wanneer je het wel zou aanpakken? Wat voor invloed zou het hebben op je gemoedstoestand, op je relaties? Hoe veel beter zou jij je voelen en wat zou je allemaal ondernemen wat je daarvoor nog niet zou doen?

Als je een negatief gedrag niet aanpakt wordt het alleen maar sterker, wat natuurlijk alleen maar nog meer nadelen brengt

De belangrijkste vraag is altijd: Hoe graag zou je willen veranderen? Wanneer jij er echt helemaal klaar mee bent, het helemaal zat bent als je terug denkt aan die momenten dat je angst ervaarde, dan is dat een uitstekende motivatie om te leren omgaan met angst en die angst ook te overwinnen zodat je er helemaal van af raakt.

Wat voor angst het ook is, er zijn vele soorten, voordat je beslist om een methode te vinden voor het omgaan met je angst is de eerste vraag altijd: Hoe graag wil jij dit? Want een beetje moeite doen is niet genoeg, je moet het wel echt willen

Als je straks vanuit die overtuiging aan de slag gaat, dan stijgt de kans dat je gaat slagen enorm. Een goede methode voor het omgaan met angsten is NLP. NLP technieken werken snel of ze werken niet, je weet dus altijd meteen waar je aan toe bent.

Je kunt op zoek gaan naar een NLP Coach bij jou in de buurt, of je zoekt naar een online cursus om je angsten te overwinnen die gebruik maakt van NLP en Hypnose.

Online kun je ook veel tips vinden om beter te leren omgaan met angsten. De meest gegeven tips zijn om positiever te gaan denken, rust te nemen, dingen blijven ondernemen ook als je je daar angstig bij voelt en zorgen dat je positief blijft denken