Kunstgras in mijn tuin?

Wij wonen mooi, hebben een leuke tuin maar niet genoeg tijd om deze echt te onderhouden. Onze grasmat is voornamelijk bedoeld voor onze kinderen om te kunnen spelen. Dat spelen tast het gazon overigens behoorlijk aan, dat wel.

Een speeltuin of een geniettuin?
Is onze tuin er om de kinderen de kans te geven te ravotten of gaan we voor een Engelse tuin met een gazon en prachtige bloemenborders? Deze vraag hebben we ons niet hoeven stellen toen we hier kwamen wonen. Het moest een tuin worden om in te kunnen spelen. Maar omdat ik grasmaaien zonde van mijn tijd vind, een gazon snel stuk is en allerlei niet gewenste grassoorten en onkruid zich vermengen, hebben we besloten alles op zijn kop te zetten. Bij Kunstgrasnet.nl vonden we het ideale antwoord. Zij bieden namelijk verschillende soorten kunstgras. Je leest het goed, verschillende soorten. Want speelgras en een Engelse gazon is echt iets anders. Daarom konden wij kiezen uit speelgras, een gazon of zelfs een luxe gazon.
Kunstgras maakt het allemaal zo veel gemakkelijker. Geen omkijken meer naar, niet meer hoeven maaien. En het kan zelfs worden gestofzuigd als het te vies wordt. Het is altijd, ongeacht het weer gebruiksklaar. Wat kunnen we nog meer wensen?

Kostenaspect
Het steeds weer moeten vervangen van delen van het grasveld of het proberen nieuw gras te kweken is een hele opgave welke veel geld kost. Lukt het desondanks niet, dan ziet het gazon er hobbelig uit en, doordat er verschillende soorten gras door elkaar groeien, warrig. Ondanks alle zorgen en vooral al de tijd die het kost.
Daarom zijn wij blij met die andere oplossing. Dankzij het kunstmatige gras hebben wij er geen omkijken meer naar. Het kan een stootje hebben, het is altijd mooi van kleur en ligt er altijd bij alsof het met de hand geknipt is. Zoals je dat wel eens ziet bij een gazon in Kent, Engeland. Het verschil is dat in het Kentse gazon dagelijks enkele uren tijd gaan zitten, terwijl wij in diezelfde tijd lekker iets anders kunnen doen.

De aanschaf van ons gazon is daarom een pure besparingsinvestering. Overigens heeft kunstgras ook nog een lange levensduur en hoeft het alleen vervangen te worden als er te grof mee wordt omgegaan. Het is ongekend wat het aantal mogelijkheden is op het gebied van kunstgras en hoe groot de keuze is. Je kunt kiezen uit maar liefst 40 verschillende grassoorten.

Altijd een nette uitstraling
Wat is er mooier dan bij zonneschijn op het terras te zitten, terwijl de kids in de tuin spelen? Onder het genot van een lekker fris drankje kijken we uit op een prachtig groen en onbeschadigd gazon. Regelmatig krijgen we van vrienden complimenten over ons gazon. Zo netjes als het er altijd bij ligt.