Last van wanbetalers? Wat nu?

Wanneer u een eigen bedrijf heeft, wilt u dat alles soepel en voorspoedig verloopt. Daar kunt u eigenlijk geen debiteuren bij hebben die hun rekeningen niet betalen. Als meerdere debiteuren in uw bedrijf dat gaan doen, dan komt u al snel in de problemen. Dit gaat u tegen door een incassobureau in te schakelen. Zij gaan op een gepaste manier achter uw geld aan zodat u niet in de problemen komt. Daarbij gaat het incassobureau goed met uw klanten om zodat de relatie tussen u en uw klanten goed blijft.

Het incassobureau

Uit onderzoeken blijkt dat gemiddeld 90% van de mensen op tijd hun rekeningen betaald. Dat is gelukkig een groot gedeelte maar nog lang niet alles. De overige 10% is voor de meeste bedrijven van groot belang, vooral als u nog niet zo lang bent begonnen met uw bedrijfje en u het geld hard nodig hebt. Het incassobureau maakt zich hard voor u zodat u die 10% ook nog krijgt. Hiermee haalt u de inkomsten van uw bedrijf omhoog. Zij houden voor u bij wie er nog een rekening moet betalen. Zij gaan vervolgens zorgvuldig aan de gang om uw geld te innen. Hiermee staat de relatie tussen u en de klant hoog in het vaandel. Zij doen er alles voor om de relatie goed te houden maar om toch het geld te krijgen.

Debiteurenbeheer

Het leveren van diensten of het verkopen van producten is een hele opgave. Vaak is er dan weinig tijd over voor uw debiteurenbeheer. Dit is gemakkelijk uit handen te geven aan het incassobureau. Zij houden uw debiteurenbeheer voor u op orde terwijl u zich bezig houdt met het verkopen of het leveren van een dienst. Er komt namelijk heel wat kijken bij het bijhouden van uw debiteurenbestand. U moet zich dan namelijk bezig houden met het opstellen en het op tijd versturen van facturen, maar ook moet u bijhouden of alles netjes en op tijd betaald wordt. Door dit gedeelte uit handen te geven aan een incassobureau komt dat gedeelte in orde en heeft u daar geen omkijken meer aan. Doordat het bureau in uw naam dingen uitvoert zullen zij zich netjes gedragen tegenover klanten en ze met respect behandelen.

Bron: www.incassobureau-pro.nl