Leer downloaden van nieuwsgroepen met Spotnet

Veel mensen zijn hebben er wel eens van gehoord. Nieuwsgroepen. Usenet. Maar wat is het nu eigenlijk? En waarom zou je deze manier van downloaden gebruiken in plaats van de welbekende torrents? Nieuwsgroepen bieden vele voordelen boven het gebruik van torrents. Zo is het velen malen sneller, en kan je bijna alles vinden wat je wilt downloaden.

Het verschil tussen torrents en nieuwsgroepen ligt in het feit dat gebruikers niet van elkaar downloaden maar van servers. Deze servers worden enkel ingezet voor het aanbieden van downloads, daardoor kunnen gebruikers van nieuwsgroepen vele malen sneller downloaden. Je kunt gebruik maken van gratis nieuwsservers, maar wil je echter een hogere retentie en sneller is het aan te raden een abonnement te nemen op een betaalde nieuwsserver. Dit hoeft echter helemaal niet duur te zijn, en voor een paar euro per maand ben je al in staat al het materiaal te downloaden waar je behoefte aan hebt.

Nu je weet wat nieuwsgroepen zijn, wil je graag weten hoe het in zijn werking gaat. Bestanden die op nieuwsgroepen geplaatst worden zijn vaak onherkbenbaar, door rare bestandsnamen. Hier komt Spotnet in beeld. Spotnet is een programma dat functioneert als een soort televisiegids van usenet. Gebruikers kunnen spots aanmelden, zodat je precies weet welke bestanden je van nieuwsgroepen kunt downloaden! Spotnet heeft eveneens download functionaliteit ingebouwd, zodat je alles tot je beschikking hebt om te starten met het downloaden van nieuwsgroepen. Je kunt Spotnet hier downloaden. Na het downloaden van Spotnet en het installeren kun je meteen van start met het downloaden van nieuwsgroepen.