De leukste cursussen om cadeau te doen

Een verjaardagscadeau uitzoeken is voor veel mensen een niet favoriete bezigheid. Het is erg leuk om iemand een cadeau te geven, maar ook erg moeilijk om origineel te zijn. Vergeet die envelopjes met geld en die fles wijn, nu kun je echt iets origineels geven! Geef eens iets wat iemands kennis kan verrijken, zoals een cursus. Wat dacht je bijvoorbeeld van een slipcursus!

Slipcursus

Een slipcursus is een leuke cursus om cadeau te doen aangezien het vaak een dagdeel is en je de cursus vaak met meerdere personen kunt volgen. Dat wil zeggen dat je feitelijk een dagje weggaat met degene waaraan je cadeau geeft, en tijd besteden met iemand is waardevoller dan een envelopje met een bedrag erin. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de jarige met iemand anders de cursus te laten volgen. Wanneer je een slipcursus cadeau wilt doen met je denken aan een bedrag vanaf 50 euro. Dat ligt natuurlijk aan de instantie die de cursus aanbiedt en hoe de dag is ingericht.

Wijncursus

Een andere leuke cursus is een wijncursus. Hierin leer je hoe je wijnen moet proeven, welke wijnen het beste smaken bij welk gerecht en leer je welke smaak bij jou past. De cursus bestaat vaak uit meerdere avonden en kan prijzig zijn. Het is dus een goed idee om dit cadeau met meerdere personen te geven als je een laag budget hebt.

Duikcursus

Ook in Nederland zijn er meerdere duikscholen waar je lessen kunt volgen. Erg leuk om cadeau te doen aangezien duiken vaak wordt gedaan op vakantie en dus geassocieerd wordt met een vakantiegevoel. Daarnaast is het handig om een aantal cursussen te hebben gevolgd wanneer je in de zee duikt op je vakantiebestemming.

Make-up cursus

Voor vrouwen is het altijd leuk om een cursus te geven op het gebied van uiterlijk. Er worden dan ook diverse make up cursussen aangeboden. Vaak kun je kiezen uit de duur van de cursus en wordt er aan het einde een fotosessie georganiseerd. Erg leuk als herinnering!