MBO beveiliging opleiding vanuit huis

De MBO 2 opleiding tot beveiliger is een geliefde studie. Dit heeft als reden dat wanneer je het bijbehorende diploma gehaald hebt je breed inzetbaar bent als beveiligingsbeambte. Een aantal mogelijkheden die er zijn als je dit diploma hebt zijn:

  • festivals beveiligen
  • persoonsbeveiliging
  • winkels beveiligen
  • kantoorpanden beveiligen
  • gastheer plus bij beveiliger in hotels of in bedrijven

Bovendien zijn er bijzonder veel doorgroeimogelijkheden binnen de beveiligingswereld. Behalve teamleider, kan je je bijvoorbeeld specialiseren in het vak van hondengeleider en grote objecten als fabrieken beveiligen.

Geen tijd om regulier MBO onderwijs te volgen

Het grootste probleem is enkel dat veel mensen die de beveiliging in willen al een vaste baan hebben en dus geen tijd hebben om dagelijks naar een MBO college te gaan om deze opleiding te volgen. Voor deze mensen is het gelukkig nu mogelijk om het diploma in de vorm van een thuisstudie te halen. De opbouw van de MBO thuis opleiding beveiliging is gelijk aan de reguliere MBO opleiding. Dit houdt in dat het ook verplicht is om het vastgestelde aantal uur stage dient te lopen zodat er ook voldoende praktijkervaring wordt opgedaan tijdens deze opleiding.

Het voordeel van de afstands is enkel dat je zelf je studietijd en je stagetijd kan indelen. In theorie zou je het dus naast je full time baan kun halen, de praktijk leert echter wel dat in je stageperiode het best vrij kunt nemen van je huidige baan.

Geacriteerde MBO opleiding

In opleidingswereld van de beveiliging zijn er nogal wat opleiders te vinden die geen geaccrediteerd diploma faciliteren voor de cursisten. Mocht je daarom besluiten het diploma middels een thuisstudie te halen, let er dan in het bijzonder op dat je na het afronden van de studie een diploma ontvangt dat waardevol is. Eigenlijk is er maar 1 organisatie in Nederland en België die een opleiding echt waarde geeft en dat is de NVAO; De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie. Wanneer een opleiding door het NVAO geaccrediteerd is weet je zeker dat de studie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet en dat het diploma echt waarde heeft.

Wanneer je deze thuisstudie wilt volgen zul je verschillende aanbieders tegen komen die deze aanbieden, let er op dat ze door het NVAO zijn goedgekeurd en vergelijk daarna de prijzen om een wel overwogen beslissing te nemen. Succes met de studie!