Meer online succes dankzij een social media boost

Het sociale landschap is drastisch aan het veranderen. Dit is grotendeels te danken aan de massale toename van het gebruik van de computer en het internet. Helemaal met de komst van mobiele telefoons zoals de iPhone 5S, is de groei niet meer te stuitten. Omdat we steeds meer waarde hechten aan deze kanalen worden de kanalen steeds belangrijker. Wanneer je als bedrijf niet meer meegaat met de tijd, mis je kansen en mogelijkheden. Daarnaast is social media de ideale portaal om gemakkelijk met je doelgroep te communiceren en leuke acties of aanbiedingen te promoten.

Waarom social media?

Niet in alle branches is het gebruik van sociale media voor marketingdoeleinden zo vanzelfsprekend. De waarde zit hem vooral in het opbouwen van een community achtig portaal waar je een dialoog aan kunt gaan met je klant of de samenleving. Het is eigenlijk de ideale manier om meer over het bedrijf kwijt te kunnen zonder dat dit op een super zakelijke toon hoeft te gebeuren. Je ziet ook vaak dat bedrijven de verschillende kanalen van social media anders inrichten om zo een diversiteit te kweken die verschillende doelgroepen bereikt. Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je als bedrijf je moeten wagen aan sociale media als je niks te melden hebt?

Alles wat je doet online laat een soort van voetafdruk achter online die weer terug te volgen is naar je website of bedrijf. Door met zekere passen door het digitale landschap te lopen kun je dus op een leuke manier meer  klanten of bezoekers werven. Iedere like of +1 die je verkrijgt is een extra boost voor de online aanwezigheid van jouw bedrijf. Door hier actief mee bezig te zijn kun je in korte tijd al heel wat stof doen opwaaien. Zo hoef je niet langer groot te zijn als bedrijf, om toch een redelijke impact op de markt of samenleving te bewerkstelligen.

Hoe krijg ik die eerste boost?

De moeilijkste periode van social media activiteiten voor je bedrijf is de opstartfase. Waar haal je in gribbesnaam de likes vandaan die je nodig lijkt te hebben om niet voor schut te staan in het digitale landschap. Je kunt uiteraard leuke acties uitzetten om het aantal likes en dus volgers van je bedrijf te boosten. Voor de eerste stappen is het echter handig dat er diensten zijn die op korte termijn veel likes voor je facebook of google+ pagina kunnen verzorgen. Deze handeling is volledig legaal, vanwege het feit dat zij simpelweg jouw social media kanaal promoten en zo meer likes voor jou  in huis halen. De impact van een substantieel aantal likes is enorm. Hier komt de psychologie om de hoek zetten die bewijst dat mensen eerder geneigd zijn om te volgen als andere dat ook al hebben gedaan. Een goede website om social media likes in te kopen is Likewinkel.nl. Een uiterst betrouwbare partij die vaker meer dan minder levert.

Ga vandaag nog aan de slag met social media en help ook uw bedrijf groeien!