Mijn 7 Tips voor een geweldige truffeltrip

Zo maak ik de trip onvergetelijk

Psychedelische truffels zijn in Nederland volkomen legaal, je kunt deze bij sommige coffeeshops en de meeste headshops kopen. Het effect van de truffels heeft veel weg van de illegale paddo’s (welke tegenwoordig trouwens gewoon legaal als grow-kit verkrijgbaar zijn), maar in veel mindere mate.

 

Als je voor het eerst truffels neemt wil ik je alvast deze tip meegeven: maak je geen zorgen, tijdens de trip zul je constant jezelf zijn en je bent je altijd bewust van wat er om je heen gebeurt. – Mensen nemen truffels omdat zij een geweldige trip ervan krijgen, als iedereen een slechte trip zou krijgen dan zou niemand de truffels nemen en zouden ze ook nog illegaal zijn. –

Je zult vreemde kleuren zien en je gedachte zullen erg uitgebreid zijn. Toch ben je constant bewust wat er om je heen gebeurt, je zult dus niet in een soort vreemde trance komen.

 

Het afgelopen jaar heb ik al een aantal keer truffels gebruikt, zowel van Mush Magic, Magic Truffels en van mijn lokale headshop (onbekend merk). Ik heb verschillende soorten geprobeerd met verschillende sterktes, onder andere Mexicana, Hollandia en Antlantis.
Tijdens mijn trips heb ik verschillende dingen geprobeerd om de beste trip te krijgen. Deze zal ik in dit artikel beschrijven. Over het afgelopen jaar heb ik deze tips zelf gevonden via Google, of door nieuwe dingen uit te proberen.

 

Ik leg je aan de hand van de tips die ik heb gevonden en mijn eigen ervaring uit hoe je de truffels het beste kunt innemen (met of zonder eten?), wat mijn favoriete locaties waren, welke effecten ik heb ervaren, wat ik het lekkerste vond om te eten tijdens de trip en wat voor mij de beste settings waren bij wat ik uit de trip wilde halen.

 

LET OP: Neem de truffels nooit alleen! Zorg dat er altijd iemand bij is. Als het je eerste keer is kun je het beste iemand bij je hebben die niet onder invloed is van welke drugs dan ook.

Naarmate je meer ervaring met magic truffels krijgt kun je het wel doen, maar bij de eerste keer is dit not done. Je weet nog niet goed hoe de truffels zullen aanslaan, wanneer je alleen bent is het inspelen op een bad trip erg moeilijk.
Later in dit artikel heb ik het ook over de bad trip.

Tip 0: Koop de juiste truffels

Deze tip kun je overslaan als je al truffels hebt gekocht (vandaar dat het tip 0 is)

Dit is de belangrijkste tip die ik je kan geven: koop de juiste truffels!

Als het je eerste keer is, koop dan geen sterke truffels. Al vaker truffels genomen? Kijk dan naar de effecten. De effecten van de truffels staan uitgeschreven op het doosje. Zo heet Mexicana vaak 2-3 van de 5 sterren, een goede score voor een eerste keer. Hollandia heeft 5 sterren, dit is dan ook een sterke variant.

 

Je kunt truffels op meerdere locaties kopen. Ik heb de truffels bij zowel een coffeeshop als headshop kunnen kopen. Via http://smartshop4u.nl/lifestyle/truffel kun je ze zelfs online bestellen.

 

Elke truffelsoort heeft een ander effect. Bij Mexicana zul je bijvoorbeeld veel lachen. Hollandia is echter een zwaardere soort die vooral hallucinaties oplevert. Kijk dus goed wat je uit de trip wilt halen.
Deze effecten zijn bekend van de verschillende soorten truffels. Ik heb deze scores gehaald van Magic-Truffels.nl, naast deze soorten zijn er nog veel meer soorten verkrijgbaar van andere merken:

Pajaritos – Visuals: 5/10, Brain 6/10, Body High 5/10

Mexicana – Visuals 4/10, Brain 5/10, Body High 4/10

Hollandia – Visuals 9/10, Brain 9/10, Body High 9/10

Atlantis – Visuals 8/10, Brain 8/10, Body High 7/10

Tampanensis (Philosopher’s stone) – Visuals 6/10, Brain 6/10, Body High 6/10

 

Weet dus vooraf welke effecten je tijdens ene trip wilt ervaren. Als je hard wilt nadenken over het leven tijdens je trip dan kun je beter voor een hoge Brain-score gaan, zoals Atlantis. Ga niet voor Hollandia, omdat de andere effecten daar ook sterk zijn. Wil je liever een redelijke trip met allerlei effecten? Dan is de Philosopher’s stone een goede keuze.

 

Tip 1: Kies de juiste omgeving

Tijd voor de eerste tip: de locatie. Ik zit zelf graag buiten in de natuur wanneer ik de truffels neem, maar heb ook vaak genoeg een trip gehad in mijn eigen huiskamer. Mijn eerste ervaring met truffels was binnen, halverwege ben ik wel de tuin ingestapt om te genieten van de lucht en alles wat ik om mij heen zag. Bedenk vooraf waar je de trip wilt meemaken.

Als je voor truffels kiest die zorgen voor Visual-effecten dan raad ik de natuur aan, vooral overdag. De zon schijnt mooi door de wolken, de vogels vliegen rond en de lucht is prachtig blauw. Als je dan visuele effecten krijgt zul je de mooiste kleuren zien, kleuren die ik nog nooit eerder heb gezien voordat ik de truffels had genomen.
De waarneming van alles wat om je heen gebeurt is erg puur. Je voelt je erg prettig en kunt genieten van alles wat je om je heen ziet en hoort.

 

Toen ik het in mijn eigen huis deed was het vooral ’s avonds, de zon was vaak al volledig onder de horizon verdwenen en het was donker buiten. Wanneer ik het binnen doe zorg ik altijd dat ik lekker op de bank kan zitten en er doorheen kan zakken.

Ik raad tijdens je trip af om een film te kijken, dit kan namelijk een groot deel van je trip opnemen. Daarnaast merkte ik dat mijn concentratie ver te zoeken was tijdens het kijken naar de film. Daarom kijk ik liever tijdens het innemen van de truffels een serie en daarna zet ik de tv uit.

 

Tip 2: Zo proef je de truffels nauwelijks!

Een waarschuwing vooraf: truffels zijn ontzettend smerig, een soort combinatie van extreem bitter en extreem zuur. Ik eet de truffels ook niet voor het genot in mijn mond, maar voor de ogen opende situaties waar ik mij 6 uur in zal bevinden.

 

Ik neem de truffels daarom nooit in zonder iets anders, zolang ik de smaak niet in mijn mond hoef te hebben ben ik blij. Daarom hier een aantal soorten eten en drinken die ik lekker vindt bij het innemen:
(Neger)Zoenen! – AANRADER!

Naar mijn smaak de beste manier om truffels in te nemen. Koop zo’n grote doos van Buys met 12 zoenen erin. Je hebt er per bakje truffels 3-4 nodig, dus als je met meer dan 3 personen bent kun je het beste twee dozen kopen.
Breek de zoen in twee delen in het midden. Stop daarna een aantal stukjes truffel in het gat wat je net gemaakt hebt. De chocolade van de negerzoen en het marshmallow-schuim dat erin zit zorgen ervoor dat je de truffels bijna niet proeft. Het wafeltje in de onderkant van de zoen zorgt ervoor dat je de structuur van de truffels niet voelt in je mond, zo kun je de truffels erg gemakkelijk en snel naar binnen werken.

 

Water, cola, fruitsappen

Ik wil, wanneer ik de truffels toch een beetje kan proeven, het zo snel mogelijk wegspoelen. Dit doe ik met water, maar cola en fruitsapjes zijn ook erg aan te raden. Deze zorgen namelijk voor een extra smaak. Toch komt het weleens voor dat drinken de smaak niet helemaal weghaalt. De combinatie cola of fruitsap met truffel vind ik echter niet erg lekker smaken, verwaterde truffelsmaak is naar mijn mening minder erg.

 

Pepermunt en ander snoep

Deze methode lees ik erg vaak op internet, ik ben er een redelijke fan van. Skittles zijn bijvoorbeeld geweldig om smaken uit je mond te krijgen, zoals de truffels. Echter vind ik de combinatie snoep met truffels niet lekker omdat het niet de smaak direct zal voorkomen. Bij negerzoenen heb ik hier geen last van.
Overigens is pepermunt en ander snoep wel lekker voor tijdens je truffeltrip, dus moet je deze natuurlijk gewoon in huis halen.

Tip 3: Laat je oren genieten

Een grote tip: zet muziek aan! Het zorgt voor zoveel effecten wanneer je de muziek kunt horen. Door de truffels vang je de geluidsgolven veel intenser op, in je hoofd kun je dit al snel omzetten in beelden, erg mooie beelden. Ik heb tijdens een van mijn trips op Spotify een Psychedelic Playlist opgezocht en hier uren naar zitten luisteren.

 

Muziek voegt zoveel toe tijdens je trip, het is ongelooflijk. Muziek kan de trip echt leiden, je zult ongelooflijke dingen meemaken.

Wat ik bovenal aanraad: gebruik een goede koptelefoon, zoals een duurdere gaming headset, een Bose of Dr. Dre. Zorg dat het alle geluiden om je heen kan uitsluiten. Plug de koptelefoon in, zet je favoriete nummer op, ga achterover liggen en geniet van het leven. Als het liedje voorbij is kun je hem aan de ander geven.

Je staat open voor een hele nieuwe ervaring wanneer je dit probeert, vandaar dat ik het zeker aanraad!

 

Tip 4: Blijf eten en drinken – dit vind ik lekker

Tijdens je truffeltrip moet je blijven eten en drinken. Voeding en vocht is heel belangrijk voor het lichaam, je wilt niet 6 uur lang uitsluitend op de truffels teren. Dit trekt je lichaam namelijk niet.

 

Zelfs nadat ik meerdere malen truffels heb ingenomen vergeet ik nog weleens om genoeg te drinken, het gevolg is dat mij ontzettend slecht voel. Hierna moet ik zo snel mogelijk weer wat eten om mij weer goed te voelen.

 

Je smaakpapillen zijn ontzettend sterk tijdens de trip, ik eet daarom erg graag eten met natuurlijke zoetheid. Fruit is erg lekker tijdens je trip, vooral mango, ananas, rode en blauwe vruchten.
Skittles zijn voor mij tijdens sommige trips echt onmisbaar, de smaak is geweldig en je kunt er heel veel van eten.

Daarnaast is chips altijd lekker, en kun je koeken en ander snoep in huis halen.

Als je actief wilt nadenken tijdens je trip dan is het eten van biologische producten, zoals groenten en fruit, aan te raden. Hierdoor zullen je hersenen beter kunnen functioneren.

 

Tip 5: Zo voorkom of behandel je een bad trip

Het komt bijna niet voor, maar het is toch belangrijk om je er op voor te bereiden: de bad trip. Het kan zijn dat je tijdens de trip aan iets naars denkt of dat je je zorgen maakt tijdens de truffels.
Je raakt dan in een ‘bad trip’, de trip is slecht omdat je het niet naar je zin hebt.

 

Het kan zijn dat jij zelf een bad trip krijgt, of iemand waar jij de truffels mee neemt. Als je het zelf ervaart dan moet je gelijk een van je vrienden waarschuwen. Als je ziet dat iemand een bad trip heeft dan moet jij zo snel mogelijk handelen.

Begin met het innemen van suiker, drink bijvoorbeeld een AA of Extran, wat fruitsap of een sportdrankje. Eet ook wat suiker, zoals chocolade. Deze suikers worden snel door je lichaam opgenomen, waardoor je gemakkelijker uit de bad trip raakt.
Zet daarnaast goede muziek op, door de muziek zul je je al snel beter voelen.
Probeer ook om aan positieve dingen te denken, praat met je vrienden en zorg dat het luchtige gespreksonderwerpen zijn. Leid je gedachte af van de negatieve factoren en je zult snel merken dat je je beter voelt.

 

Tip 6: Zorg voor de juiste setting

Eigenlijk komen bij deze tip meerdere tips samen; zorg ervoor dat alles om je heen relaxt en naar jouw wens is. Je moet de truffels nemen in een vertrouwde omgeving, en vooraf in je hoofd hebben wat je wilt gaan doen. Het is niet de bedoeling dat je de truffels inneemt en dan maar ergens heen gaat.

Ik probeer tijdens mijn trips ieder menselijk contact met buitenstaanders te vermijden, ik zou wel normaal kunnen functioneren maar zou me erg ongemakkelijk voelen. Natuurlijk praat ik wel gewoon met mijn vrienden.

 

Want truffels nemen samen met vrienden is een van de beste ervaringen die er is. Je krijgt beide doorbrekende gedachtes die je met elkaar zult delen. Ik neem daarom graag truffels met goede vrienden, dit is een belangrijk aspect van de juiste setting. Door het middel te nemen met vrienden zul je een betere trip ervaren.

 

Zorg ook altijd voor genoeg entertainment. Ik vind het niet prettig tijdens mijn trip om op de bank te hangen en tv te kijken, wellicht ervaar jij dit heel anders. Entertainment kan veel dingen betekenen, je kunt muziek luisteren, met elkaar praten, gamen (ik speel graag op mijn Nintendo 64 tijdens de trip) en noem zo maar op. Doe iets wat jij en al je vrienden leuk vinden, het is vervelend als iemand uit de groep het tijdens de trip niet naar zijn of haar zin heeft.

 

Tip 7: Wees altijd voorzichtig

Dit zou eigenlijk tip 1 moeten zijn, omdat het toch erg belangrijk is. Wees tijdens je truffeltrip voorzichtig en doe geen domme dingen.
Zo kun je beter geen alcohol drinken tijdens je trip. De alcohol tast je trip aan. Wil je je toch relaxen tijdens de trip dan kun je een joint opsteken, dit zorgt vaak voor een rust in je hoofd.

 

Zowel tijdens als na de trip moet je voorzichtig zijn. Je moet bijvoorbeeld niet gaan rijden tijdens je trip, je zult niet normaal kunnen functioneren achter het stuur.

 

Pas op met het klaarmaken van eten. Of het nu het snijden van ingrediënten is, de gaspit aansteken of de oven aanzetten: pas gewoon op. Vooral wanneer je tijdens de trip met hete objecten gaat werken kan het nog weleens misgaan.
Als je klaar bent met het verwarmen van bijvoorbeeld een pizza in de oven, zorg er dan ook voor dat je deze uitzet. Het komt weleens voor dat iemand dit vergeet, de oven staat dan nog enkele uren op volle toeren aan.

 

Dit waren de tips!
Ik hoop dat je wat aan mijn tips zult hebben tijdens jouw volgende truffeltrip. Tijdens mijn trips heb ik deze tips veel toegepast, vaak zoek ik voor mijn trip wat tips op van wat anderen tijdens hun trip het fijnst vonden. Zo zijn er veel fora waar je mensen hun ervaringen kunt lezen, hier kun je vaak ook veel tips vinden.