Mobeyes ingezet tegen inbraak Amersfoort

Met behulp van Mobeyes zijn twee inbrekers zaterdag 1 november gepakt. De mannen waren bezig met het binnendringen van een pand aan de Utrechtseweg in Amersfoort, maar gelukkig werden ze door de inzet van de Mobeyes op heterdaad betrapt, waarna ze konden worden opgepakt.

Mobeyes

Mobeyes zijn mobiele alarmsystemen, waar de stad Amersfoort vanaf begin dit jaar gretig gebruik van maakt. In de stad kwamen veel inbraken voor en de gemeente besloot dit aantal terug te dringen. Hiervoor wilden zij kijken of de Mobeyes hen konden helpen het aantal inbraken terug te dringen. De politie beheert de alarmsystemen die in de stad voornamelijk hangen in woningen of buurten waar het inbraakcijfer hoog ligt. De Mobeyes maakt de pakkans op heterdaad een stuk groter, omdat het alarm bewegingen registreert en vervolgens doorgeeft aan de politie, waarna er meteen een auto op af wordt gestuurd.

Inbrekers op heterdaad betrapt

De politie is tot nu toe zeer tevreden over het nieuw ingezette middel om de strijd met inbrekers aan te gaan. Op 1 november zijn er twee inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden. Het alarmsysteem gaf een signaal af later op de avond rond 22:30 uur. De politie ging er direct op af en trof een 26-jarige man en een 29-jarige man aan. Die laatste had geen vaste woon- of verblijfplaats en werd later gevonden toen er met honden in het pand werd gezocht naar medeplichtigen. Het was duidelijk wat de twee van plan waren, omdat er in het pand tassen met inbraakgereedschap lag dat het tweetal ook bij zich droeg. Een deurdranger of degelijk deurbeslag zou niet voldoende zijn geweest om de twee te stoppen.

Teruggekomen

Dit is een typisch succesgeval van de Mobeyes, omdat er enkele weken hiervoor ook al in het leegstaande pand (voorheen een zorginstelling) was ingebroken. Hierbij werd er koper meegenomen. De politie vreesde dat ze het hier niet bij zouden laten en de politie had gelijk. De dieven kwamen terug, maar nu was de politie hen te slim af door er Mobeyes neer te hangen die de avond na het plaatsen al af gingen. De inbrekers zijn aangehouden, verhoord en gedagvaard.