Waar moet ik op letten bij gezonde hondenvoeding?

Bij het kopen van eten in de supermarkt, let je ook op wat je eigenlijk koopt. Je bekijkt de ingrediënten om te kijken of er bijvoorbeeld niet teveel suiker in het product zit. Is dit wel zo, dan zoek je verder naar iets anders. Wat veel mensen niet doen, is hetzelfde bij het voer voor hun dier. Er zitten namelijk ook allerlei stoffen in voeding voor honden, katten en andere huisdieren die niet perse nodig zijn. Denk aan conserveermiddelen. Dit zorgt er alleen voor dat het eten een aantal jaar goed blijft, maar het is niet wat de hond echt nodig heeft. Ook dus ook gezonde hondenvoeding voor je trouwe viervoeter.

Conserveermiddelen

Conserveermiddelen zijn voor zowel mens als hond niet gezond en er kan dus het beste worden gekozen voor producten zonder conserveermiddelen. Let hierbij wel op dat je de hond geen voer geeft dat over datum is, want hier kan de hond ook weer ziek van worden. Je kunt het beste kiezen voor kleine zakken voer omdat deze kort meegaan en je er dus zeker van kunt zijn dat het ook op komt.

Soja

Soja is ook een middel dat vaak toegevoegd is aan het voer van zowel honden als katten, maar wederom niet nodig. Veel katten krijgen zelfs een allergie hierdoor omdat het product nou eenmaal niet thuishoort in hun lichaam. Hun lichaam laat dit dan meteen weten. Honden zijn hier ook erg gevoelig voor en kunnen een allergische reactie krijgen. Als dit niet het geval is, betekent dat niet dat de hond er gewoon tegen kan. Het is en blijft erg ongezond.

Plantaardige vetten

Ten slotte zijn plantaardige vetten ook niet goed voor het lichaam van de hond, dus ook deze kunnen beter worden vermeden. Let goed op bij het kopen van voeding voor de hond, want voor je het weet geef je hem iets dat erg slecht voor de hond is.