Nationale parken in Amerika tijdens Shutdown

Sommige toeristen die binnenkort naar Amerika vertrekken hebben geen slechtere timing kunnen kiezen. Dankzij de Shutdown van 1 oktober zijn namelijk vele nationale parken gesloten in Amerika. Toeristen die dus de reis van hun leven hebben geboekt naar de USA om een roadtrip te maken langs de vele nationale parken van dit continent, komen bij veel parken voor een dichte toegangspoort te staan. Bij veel toeristen rijst daardoor de vraag wat ze nog kunnen doen in Amerika en welke parken precies dicht zijn. Dit artikel geeft je hierover meer reisinformatie.

  1. Alternatief voor de Grand Canyon is Red Rock State Park
    De Grand Canyon is waarschijnlijk een van de meest bekendste en populairste bestemmingen in West Amerika. De Grand Canyon is in Arizona te vinden en trekt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers. Helaas is dankzij de Shutdown dit park gesloten. Een goed en leuk alternatief is het Red Rock State Park. Dit park ligt in Sedona, is wel geopend en heeft vele wandelpaden door de roodgekleurde bergen. Daarbij is Sedona een erg gezellig stadje en het is leuk om hier een aantal dagen door te brengen.
  2. In plaats van de Rocky Mountains naar Golden Gate Canyon 
    De Rocky Mountains zijn een groot gebergte in West Amerika en te vinden in de staat Colorado. In het park vind je normaal gesproken prachtige valleien, bergen en wilde bloemen. Helaas is dit park door de Shutdown ook gesloten. Een goed alternatief is het Golden Gate Canyon State Park. Hier vind je ook een grote bossige gebied, wildlife en het is een mooi park om een wandeling door te maken. Helaas niet zo overdonderend dan de Rocky Mountains, maar toch erg bijzonder.
  3. Everglades in Florida ook gesloten
    Ook de Everglades in Florida zijn gesloten en tevens dit park verliest dan ook vele inkomsten dankzij de Shutdown.  De Everglades bestaan uit een tropisch nattig gebied waar je veel wilde dieren vindt. Met name het varen met een airboat is erg populair in de Everglades. Helaas is echter ook dit park gesloten. Het strand van Florida is gelukkig nog wel steeds bereikbaar en een trip naar de witte stranden is dan ook aan te raden als alternatief voor het gesloten Everglade park.