Nederland krijgt een nieuw trappistenbier

 

 

Nederland krijgt een nieuw trappistenbier

Het is een historische gebeurtenis in de wereld van trappistenbieren: voor het eerst in 125 jaar komt er een nieuw Nederlands trappistenbier op de markt. Het nieuwe trappistenbier wordt op de abdij Maria Toevlucht gebrouwen en heeft de naam ‘Zundert’ gekregen. Net zoals La Trappe, wordt Zundert als trappistenbier geaccepteerd door de Internationale Vereniging Trappist. Hierdoor is Zundert officieel het nieuwe, tweede Nederlandse trappistenbier op de markt dat door de vereniging erkend wordt. Voorheen was La Trappe het eerste en enige Nederlandse trappistenbier dat erkend werd door de vereniging, die strenge regels hanteert als het op trappistenbier aankomt. Omdat er zulke strenge regeld worden opgesteld waar trappistenbier aan moet voldoen, is het Nederlandse brouwerijen eerder niet gelukt een echt trappistenbier te kunnen brouwen en verkopen. Nu is dat de monniken van abdij Maria Toevlucht dus wel gelukt, met hun nieuwe trappistenbier Zundert.

 

Het is wel duidelijk dat het nieuwe Nederlandse trappistenbier van de monniken van abdij Maria Toevlucht goed wordt ontvangen, want al na de eerste week sinds de lancering is Zundert uitverkocht. In vier uur tijd werden er maar liefst vijfduizend flesjes Zundert verkocht, waardoor het nieuwe Nederlandse trappistenbier zeker een succes genoemd kan worden. Dit hadden de broeders van de abdij absoluut niet verwacht, maar uiteraard is men aangenaam verrast met de stormloop op het bier.

Zundert trappist.

Zundert wordt namelijk gebrouwen en verkocht om voor de abdij Maria Toevlucht een stabiele bron van inkomsten te genereren, zodat de overwegend bejaarde broeders in de abdij hier ongestoord kunnen blijven leven. Gezien de positieve verkoopresultaten en de stormloop op het nieuwe Nederlandse trappistenbier, moet dit zeker wel lukken. De stormloop op het nieuwe Nederlandse trappistenbier, is dan ook zeker een (financiële) meevaller voor de broeders van de abdij.

 

Vanaf nu heeft La Trappe dus een Nederlandse concurrent, naast de trappistenbieren uit België en Oostenrijk.Ook hier kan je trappist kopen. Nederland kan alleen maar heel blij zijn dat het land de eer heeft een nieuw, officieel erkend trappistenbier te brouwen en te verkopen. En uiteraard zijn de Nederlandse bierliefhebbers ook blij dat zij bij het kiezen van trappistenbier om te drinken, nu een extra keuzemogelijkheid hebben gekregen.