Dé nummer 1 gadget op dit moment: De Powerbank

Scenario

Even reageren op die berichtjes, hmm toch ook maar even mijn mail controleren. Hee, een melding op Facebook, ook even kijken. Had ik nu al dat laatste level in Candy Crush voltooid? Hmm nee, ook maar even doen. En voilà daar gaat je batterij. Voordat je het weet begint het batterij icoontje al te knipperen. Wat heb je nodig? Een powerbank.

Met een powerbank heb je altijd een mobiele oplader bij de hand. Een powerbank functioneert als een externe batterij. Je hebt in principe altijd een extra stroombron bij je. Uiteraard zijn er talloze powerbanks op de markt beschikbaar. Welke powerbank voor jou handig is ligt aan je eisen.

mAh waarde.

Het belangrijkste kenmerk van een powerbank is de mAh waarde. Met een hoge mAh waarde zul je ook vaker jouw mobiele apparaat op kunnen laden. Ga je voor een extreem hoge mAh (hoger dan 15000+) dan zul je zelfs de mogelijkheid hebben om er je laptop mee op te laden. Toch kiest men vaak voor een powerbank rond de 10000 mAh. Hoofdzakelijk omdat bij deze waarde de balans tussen grote gewicht en capaciteit ideaal is. We willen er namelijk een aantal keer mee onze tablet of smartphone mee opladen. 10000 mAh is hier ideaal geschikt voor.

Tip! Kies voor een powerbank die beschikt over een LED indicator. Zo weet je nog altijd hoeveel stroom jouw powerbank kan leveren. 

USB-poorten

Een grote powerbank beschikt vaak ook over meerde USB-poorten. Met deze meerdere poorten kun je dus ook meerdere apparaten tegelijk opladen. Zo kan je maatje in de trein ook zijn smartphone in leven houden.

Hoe werkt het?

Om een powerbank te gebruiken maak je gebruik van je eigen oplaad kabel. De kabel waarmee je normaal ook je telefoon mee oplaad. Echter nu steek je deze kabel niet in de USB-oplader maar in de powerbank. De powerbank zelf kan je opladen met mini-USB kabel. Deze kabel wordt vaak meegeleverd met de powerbank.

Powerbank aanschaffen

Ok wellicht ben je al overtuigd. Je wilt graag zo’n externe batterij gaan aanschaffen. Bij deze webwinkel kun je bijvoorbeeld een powerbank kopen. Ga je toch liever voor een nog bekender merk? Dan kun je op zoek naar de Xiaomi. Veel succes met je zoektocht!