Op zoek naar een restaurant in Almere?

Lekker uit eten? Het kán in Almere. De slogan van de grootste stad in Flevoland gaat helemaal op als we het restaurant aanbod onder de loep nemen. De restaurants in Almere lopen qua keuken en locaties erg uiteen. Van sushi tot Frans en vegetarische, verspreid over vooral Almere Stad en Haven. Ook vind je menig restaurant in Almere Buiten.

Kwaliteit boven kwantiteit

In Almere vind je zo’n 250 restaurants. Hoewel dit aantal, net als het inwonersaantal, nog jaarlijks groeit, is het aanzienlijk (ongeveer 200 restaurants) lager dan in een qua inwoners vergelijkbare stad als Groningen. Maar nadelig voor mensen die uit eten willen in Almere is dit allerminst. Voordeel is namelijk dat u ook op doordeweekse dagen zelden lege restaurants aantreft. En het dus altijd gezellig eten is in Almere, de stad die zijn naam dankt aan de vroegmiddeleeuwse benaming van de Zuiderzee, nu IJsselmeer en Markermeer.

Surinaamse restaurants in Almere

Kijken we naar de menukaart van de restaurants in Almere, dan zien we een behoorlijke diversiteit. En een duidelijke multiculturele inslag. Er zijn veel Italiaanse restaurants in Almere, maar ook oosterse, Franse, Japanse en divers internationale. Opvallend is het relatief hoge aantal Surinaamse restaurants in Almere. Meer dan het dubbele dat bijvoorbeeld in Groningen te vinden is.

Uiteraard heeft dit alles te maken met de sterke connectie tussen Almere en Amsterdam, dat een grote Surinaamse gemeenschap kent. Veel bewoners van Almere hebben een zakelijke, dan wel persoonlijke band met de hoofdstad. Almere is niet voor niets in 1976 gebouwd als ‘overloopstad’ van Amsterdam en Het Gooi. Vanaf 1980 is Almere, én haar restaurant aanbod, flink gaan groeien. Had de stad in dat jaar nog ruim zesduizend inwoners, tien jaar later waren dat er meer dan zeventig duizend. Inmiddels is Almere zelfs de 195.000 gepasseerd en daarmee de zevende stad van Nederland.

Plekken waar je uit eten kunt in Almere

Almere bestaat uit verschillende stadsdelen. In Almere Stad, het eigenlijke stadscentrum, wonen de meeste mensen en vind je de meeste restaurants. Ook is er menig etablissement te vinden in Almere Buiten en Haven.

Uit eten in de natuur, aan het water of omringd door moderne architectuur? Het kan daadwerkelijk in Almere. Een overzicht van alle restaurants in Almere – en alle andere dorpen en steden in Nederland – vind je op Piatto.nl, het platform voor gerechten en restaurant recensies.