Papieren of permanente koffiefilters, welke soort is beter?

Heeft de soort koffiefilter invloed op de smaak van de gebrouwen koffie?

Sommigen geven de voorkeur aan papieren filters in hun koffiezetapparaat en hebben het gevoel dat dit de koffie smaak zeker ten goede komt, worden permanent koffiefilters steeds populairder bij de consument. Heeft het type filter invloed op de smaak van de koffie? Wij hebben beide soorten koffie filters gebruikt en vonden geen duidelijk smaak verschil.

Maar heb je een duidelijke voorkeur, laat het ons weten in een reactie hieronder.

Laten we even kijken naar de verschillende soorten koffiefilters.

Een koffiezetapparaat komt vaak met een permanent filter, maar als je koffiemachine niet dit heeft, dan moet je een keuze tussen een papieren of een permanent filter maken.

Papieren filters zijn zuinig in het gebruik, omdat een voorraad enkele dagen mee kan gaan. Ze maken ook het weggooien van koffiedik snel en eenvoudig. Maar het grootste nadeel van papieren filters is het vinden van een verkooppunt voor de juiste maat en stijl (kegel of mand) Het is dan ook aan te raden om een voorraad in de kast te houden.

Het grootste voordeel van een permanent filter is om de kosten te drukken op de langere termijn. Hoewel een pak papier filters van € 3 of minder het goedkoopste lijkt, zal de aanschaf van een permanent filter dat ongeveer € 10 is zichzelf snel terugverdienen, afhankelijk van de hoeveelheid koffie die je maakt.

Met een permanente filter, zul je nooit zorgen hoeven te maken over het vervangen van filters. Permanente koffiezetapparaat filters zijn beschikbaar in beide stijlen – mand en kegelvorm, De een geeft de voorkeur aan gouden filters voor duurzaamheid en betere koffie smaak, een ander heeft liever de goedkopere nylon filters. Beide types zijn duurzaam en zijn makkelijk schoon te maken. Permanente koffiefilters zijn meestal zo gemaakt dat ze in alle koffiezetapparaten passen, maar om de beste pasvorm te garanderen, koop dan er een die speciaal voor jouw koffiemachine ontworpen is.

Lees nog meer handige tips op deze koffie blog.