Pasen: eieren en brunchen!

De eieren worden weer verstopt en de haas huppelt weer langs Nederland. Het is bijna Pasen! Een goed excuus om de kinderen eens even goed te verwennen. De kids geloven in Sinterklaas, de tandenfee en een enkeling in de kerstman, maar Nederland vergat de paashaas. Maak van Pasen een leuk feest voor de kinderen, maar dan nét even anders.

Maak van Pasen een gezinsfeest. Want niet alleen de kinderen zijn toe aan verwennerij; wij allemaal! Grijp daarom elke kans aan om zoveel mogelijk uit iedere feestdag te halen en laat Pasen geen lelijk eendje onder de feestdagen zijn.

Eieren zoeken!

Maak het feest traditioneel: verstop en/of zoek eieren. Maak er een wedstrijdje van met uw kind (een wedstrijdje dat uw kind wint uiteraard!) of laat uw kind zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om een wedstrijdje eieren zoeken te doen en voilà: zij een leuke dag, u een leuke dag. en maak van een ondergewaardeerde feestdag een speciale dag voor uw kind.

Paasbrunch

Een vrolijke paasbrunch doet het goed bij kinderen. Vaak wordt hier op basisscholen al aandacht aan besteed, maar probeer de dag eens verder invulling te geven door middel van een paasbrunch. Laat uw kind een aantal eieren beschilderen, om deze vervolgens bij een gezonde maaltijd op te eten.

Geel is de kleur van Pasen

U kunt de paassfeer behalve met eieren ook tot uiting laten komen middels de gele kleur die bij Pasen hoort. Gele kaarsjes, gele borden en een fel geel tafelkleed kunnen de paasbrunch’ naam eer aan doen. Met name het tafelkleed of tafellaken kan zorgen voor een knallend gele paastafel! De speelse kleur, afwijkend van de rest van het jaar, is vrolijk en u en uw kind kunnen lekker lunchen aan de paasversierde tafel!

Het is wellicht nog wat vroeg, maar wij zeggen alvast: een hele fijne pasen!