Perfectie en presentatie online

Vele bedrijven en organisaties werken er al mee: de live webinars. Dit is een soort van online evenement, waarbij er mensen, soms van over de hele wereld via het internet naar een presentatie kijken. Presentaties kunnen gaan over een nieuw product of dienst. Tijdens de uitzending is het mogelijk voor de kijkers om vragen te stellen via een chat. Deze vragen worden gefilterd en vervolgens doorgespeeld naar de presentator die deze vervolgens beantwoord.

Helaas kunnen er ook fouten voorkomen tijdens zo’n live uitzending. Denk aan een volledige black-out van de presentator, de spotlights die opeens raar beginnen te knipperen of de presentatiescherm die het niet meer doet waardoor de presentator niet meer weet waar hij is gebleven. Allemaal ongewenste situaties waar je tijdens de uitzending niet mee te maken wilt hebben. Zeker niet als er veel kijkers naar jouw presentatie staat te kijken. Mochten de problemen te lang voordoen, kan loop je de kans dat kijkers gaan afhaken en dit is een gemiste kans om je producten en diensten aan te bieden.

Wat dacht je dan een vooraf opgenomen webinar? Deze kan je zo vaak als je wilt opnemen totdat je er tevreden mee bent en de boodschap van de presentatie op een  goede manier is verwerkt. De kans dat er wat fout kan gaan neemt dan af en de aandacht kan volledig worden gericht op de kijkers. Op deze manier ontstaat er interactie met de kijkers en dit kan de organisatie weer positieve resultaten opleveren.

Een webinar is dus een communicatiemiddel waarbij je als organisatie je doelgroep op een interactieve manier bereikt om een boodschap over te brengen. Maar als je wilt dat een webinar zo optimaal en effectief wordt ingezet om de doelstellingen te bereiken, is het aan te raden om de webinar van te voren op te nemen. Webinars zijn effectiever dan stukken met tekst. Mensen kijken namelijk veel liever naar video’s dan dat ze tekst moeten lezen. Door een foutloze webinar te geven, heeft dat een positieve effect op je bedrijf en zal je ook meer positieve resultaten boeken.