Plantenbakken van kunststof: de voordelen

Plantenbakken zijn in verschillende soorten verkrijgbaar: fiberstone, steigerhout, hardhout, aluminium, CorTen staal en polyester. Tegenwoordig zijn polyester plantenbakken erg populair. Maar waarom eigenlijk? In dit blog zetten we de voordelen van polyester plantenbakken even op een rijtje.

 1.   Polyester voorkomt scheuren

De polyester plantenbakken worden gemaakt van glasvezel versterkt polyester dat tijdens de productie ook wordt doorgelegd in de hoeken waardoor ze niet gaan scheuren. Deze manier van plantenbakken produceren heeft als resultaat dat de polyester plantenbakken zeer lang meegaan.

2.   Prachtige tijdloze uitstraling

Omdat deze plantenbakken dubbel omgezette bovenranden hebben, hebben ze een luxe, tijdloze uitstraling. En niet alleen de uitstraling is tijdloos. De plantenbakken van polyester kunnen door het gehele jaar geplaatst worden.

3.   Vorstbestendig

Polyester plantenbakken zijn vooral populair omdat ze vorstbestendig zijn. Op deze manier hoef je dus niet na iedere winter een nieuwe plantenbak te kopen. De plantenbakken zijn namelijk volledig geisoleerd.

4.   Weinig onderhoud nodig

Als een polyester plantenbak uit de fabriek komt heeft het een relatief dikke toplaag in een bepaalde (Ral-) kleur, op basis van speciale polyesterharsen. Deze coating garandeert met weinig onderhoud een langdurige bescherming tegen weersinvloeden en chemicaliën. Kunststof plantenbakken hebben dus weinig onderhoud nodig.

5.   Verschillende opties mogelijk

Polyester plantenbakken kun je bestellen in de door jouw gewenste kleur. Verder kun je een verstevigd onderstel met verzonken wielen en poten aanbrengen of de plantenbak geheel waterdicht laten maken. De trendkleuren van dit jaar zijn hoogglans wit en zwart.

Dit zijn de grootste voordelen van kunststof plantenbakken. Voor meer informatie over plantenbakken kun je terecht op onderstaand adres: www.polyesterplantenbakken.nl