Plastic HTC One M8 in aantocht?

Een van de grootste pluspunten van de HTC One M8 is natuurlijk de premium behuizing en bouwkwaliteit van de smartphone. Niet alleen ziet het ontwerp er van de HTC One M8 prachtig uit met zijn stereo speakers aan de voorzijde, maar de behuizing is ook nog eens voor 90% uit aluminium gemaakt.

Plastic HTC One M8?

HTC maakt overigens niet alleen aluminium smartphones, want de low-end en mid-range toestellen maken vaak gebruik van plastic, hoewel dat natuurlijk niet wil zeggen dat de bouwkwaliteit van een veel lager niveau is. Volgens de laatste geruchten zou HTC echter ook van plan zijn om een plastic variant van de HTC One M8 op de markt te brengen.

Volgens het laatste nieuws afkomstig uit Taiwan werkt het bedrijf momenteel hard aan een plastic versie van de HTC One M8, ondanks het feit dat de aluminium behuizing het grootste voordeel is ten opzichte van de Samsung Galaxy S5. Een andere mogelijkheid is dat de plastic HTC One M8 mogelijk de opvolger is voor de (plastic) HTC Butterfly lijn. Deze lijn beschikt voor over dezelfde hardware als de One serie, maar dan in een plastic jasje voor een iets lagere prijs.

Mocht het de opvolger zijn van de HTC Buttery dan is het nog maar de vraag of de smartphone ook naar Nederland gaat komen. Daarnaast is het ook mogelijk dat de HTC voor dezelfde oplossing kiest als Apple heeft gedaan met de iPhone 5C/5S. De specificaties van de plastic HTC One M8 of HTC Butterfly zouden overigens niet verschillen, en dit zou de geruchten over de Butterfly met een 13-megapixel camera in plaats van een UltraPixel sensor weer tegenspreken.

HTC zou de plastic One M8 een prijskaartje in China willen geven van 3000 Yaun, omgerekend zo’n €350, terwijl de metalen variant momenteel te koop is voor iets meer dan €500. In onze ogen lijkt dat een groot verschil te zijn voor alleen een aluminium behuizing. Wij raden dan ook iedereen aan om dit gerucht met het gebruikelijke korreltje zout te nemen.

In Nederland is een HTC One M8 kopen al mogelijk, de adviesprijs van de smartphone bedraagt €699.