Prijzen dakkapellen

Als je een grotere en lichtere zolderkamer wilt hebben, dan is een dakkapel een mooie oplossing. Niet iedere dakkapel kost hetzelfde, dakkapel prijzen kunnen ver uiteen lopen. De prijs van een dakkapel is niet alleen afhankelijk van de vorm, maar ook van de materiaalkeuze en de manier waarop de dakkapel wordt geplaatst.

Soort dakkapel

Je hebt vier soorten dakkapellen, namelijk de platdak dakkapel, sleepdakkapel, verlegde nokdakkapel en nokverhoging. Een dakkapel met platdak is het goedkoopste, deze soort kost inclusief montage en 21% btw ongeveer € 1.200 per strekkende meter. Een sleepdakkapel resulteert in evenveel ruimtewinst en licht, maar heeft in plaats van een platdak een schuindak met dakpannen. Gemiddeld kosten sleepdakkapellen 30% meer dan platdak dakkapellen.

Een verlegde nokdakkapel en nokverhoging worden toegepast als de zolderkamer niet beschikt over voldoende hoogte. Bij een verlegde nokdakkapel wordt alleen de voor- of achterkant verhoogd, deze dakkapel kost 40% meer dan een platdak dakkapel, terwijl een nokverhoging 70% meer kost dan een dakkapel met platdak. Zowel de voor- als achterkant wordt verhoogd met een nokverhoging, het is als het ware een extra verdieping.

Materiaal dakkapel

De meeste dakkapellen hebben een houten constructie en worden bekleed met hout of kunststof, dan spreek je over een houten of kunststof dakkapel. Het prijsverschil tussen een houten en kunststof dakkapel is minimaal. Je hebt ook dakkapellen met een kunststof constructie of beter gezegd een polyester constructie, deze polyester dakkapellen zijn 20% duurder dan houten en kunststof dakkapellen en kunnen alleen worden geleverd met een platdak.

Plaatsen dakkapel

Een dakkapel kan prefab worden geplaatst of traditioneel worden opgebouwd. Het plaatsen van een prefab dakkapel gaat sneller, maar kost ook 5% meer dan wanneer de dakkapel ter plaatse wordt opgebouwd. Je zult de vraag moeten beantwoorden: wil ik een iets duurdere dakkapel die snel is geplaatst of let ik op de kosten en wacht ik wat langer. Overigens kan een polyester dakkapel alleen prefab worden geplaatst.

Conclusie

De goedkoopste dakkapel is een houten of kunststof dakkapel met een platdak die traditioneel wordt geplaatst.