Wat is een private cloud?

Wat is private Cloud?

Bij een normale Cloud dienst deel jij jou Cloud server met anderen mensen en bedrijven maar bij private Cloud is dat niet zo. Met dit Cloud model krijg jij een eigen Cloud server waar verder niemand op staat behalve jij of jouw bedrijf. Dit komt omdat jij dan een eigen hardware pool hebt. De plaats waar de Cloud server staan kan zowel binnen jouw bedrijf of bij een hosting provider. Wanneer er spraken is van groei binnen jouw bedrijf dan heeft het bedrijf meer capaciteit nodig. Met een Private Cloud is dat geen probleem omdat jouw resource pool altijd uitgebreid kan worden. Het is nog wel mogelijk om jouw Cloud te delen met personeel leden van jou bedrijf. Het grote voordeel dat je nu hebt is dat je nu de volledige controle hebt over de Cloud server. Jij kan zelf bepalen hoe je de Cloud wilt beveiligen.

Het is belangrijk om de private Cloud goed te beheren. Dit kan je laten doen door een hosting bedrijf. Zij kunnen voor jouw de server beheren, monitoren en beveiligen. Wanneer je dit model gebruikt dan betaal je voor de resources en diensten die je gebruikt. Voor bedrijven is dit dus een mooi alternatief voor de infrastructuur, het is goedkoper en belangrijke gegevens gaan niet verloren tijdens een storing op het computernetwerk op jouw kantoor.

 Wat zijn de voordelen tegenover normale Cloud?

–        Jij mag zelf bepalen hoe je de beveilegings structuur wilt hebben op de server.

–        De performance is gegarandeerd beter omdat je de volledige capaciteit van de hardware tot jou beschikking hebt omdat je de server niet met anderen mensen hoeft te delen.

–        Je kan zelf bepalen welke apps er gebruikt kunnen worden in de Cloud.

–        Minder groot beveiligings risico omdat je de server niet hoeft te delen met anderen mensen en bedrijven.