Van prullenbak tot kapstok, design vind je overal

Als je mensen vraagt naar design artikelen, komen er vaak associaties met de zit- of eethoek naar boven. Toch vind je bij alledaagse gebruiksvoorwerpen, zoals prullenbakken, kapstokken en pannen genoeg spullen die het waard zijn om bij stil te staan.

De bekendste prullenbak in Nederlandse huishoudens is waarschijnlijk de Wesco Kickmaster. Deze pedaalemmer is een echte retro klassieker. Goedkoop is deze afvalemmer niet, maar deze bak kan tientallen jaren meegaan. Dankzij de luchtdichte sluiting kan er gerust een asbak worden geleegd zonder de angst dat een woning in de brand vliegt.

Naast de afvalbak is een kapstok een ondergewaardeerd item in de Nederlandse huishoudens. Er zijn heel veel verschillende soorten, van een simpel haakje aan een deur tot een grote staande kapstok die de gang vult. Aangezien een kapstok vaak in de hal staat, is het een voorwerp dat meteen opvalt wanneer iemand een woning binnenkomt. Iedereen wil natuurlijk een goede indruk maken, dus een mooie kapstok kan daarbij zeker een handje helpen.

Een gebruiksvoorwerp dat dagelijks wordt gebruikt, is de pan. Pannen heb je, net als kapstokken en prullenbakken, in alle soorten en maten. De bekendste fabrikant uit het land is BK. Dankzij hun jarenlange inspanning hebben veel Nederlanders leren koken met BK pannen. En natuurlijk mag een pan er dan ook best mooi uitzien. Functionaliteit blijft bij een gebruiksvoorwerp het belangrijkste, maar het uiterlijk komt op een goede tweede plaats.

Nederlanders beginnen steeds hogere eisen te stellen aan de artikelen die ze in het dagelijks leven gebruiken. En terecht. Een mooie prullenbak siert de keuken, een gave kapstok maakt de hal en een  pannenset kan een parel op het fornuis zijn. Langzamerhand zullen woningen er steeds mooier uit gaan zien, en dat is iets waar niemand zich voor hoeft te schamen.