Reclamefotografie

Reclame en Productfotografie

Daar waar de foto een essentieel onderdeel uitmaakt in de communicatie uiting verdient het aanbeveling op zoek te gaan naar een professionele fotograaf en dito vormgever. Samen werken zij het idee uit tot een kloppend en smaakvol geheel dat aansluit bij uw communicatiedoelstelling. De Fotostudio van Vincent Hartman Fotografie tussen Zwolle en Raalte kan u hierbij van dienst zijn.

Reclamefotografie

Bij reclamefotografie is de fotografie het centrale onderdeel van het communicatie middel. Het geeft de sfeer weer rondom een product of dienst en moet in een keer duidelijk maken wat het voordeel is. Bij reclamefotografie wordt er volgens een vooral opgesteld concept en moodboard gewerkt. Het gebruiksdoel van de foto en vormgeving van het medium staan al in grote lijnen vast. Er wordt een passende locatie gezocht of er wordt in de fotostudio een passend decor en set opgebouwd. Ook de modellen, kleding, styling en rekwisieten worden aangepast om de ideale gebruikssituatie van een product, locatie of dienst zo goed mogelijk weer te geven. De fotograaf van StudioVHF heeft ruime ervaring in het voorbereiden van dergelijke fotoshoots en het samenstellen van het team om tot uitstekende resultaten te komen. In tegenstelling tot productfotografie en interieurfotografie wordt er als het ware een wereld geschapen die niet noodzakelijkerwijs de dagelijkse realiteit hoeft weer te geven.

Productfotografie

Bij productfotografie daarentegen moet het product of de verpakking zo natuurgetrouw worden weergegeven. Het gebruikte materiaal, lengte en breedte verhoudingen en kleur moeten zo realistisch mogelijk weergegeven worden. De fotostudio tussen Zwolle en Raalte is van alle gemakken voorzien om kleine tot middelgrote producten te fotograferen. Via een ruime openslaande deur kunnen producten rechtstreeks in de vaste rondwand geplaatst worden, Kleinere producten kunnen ook op de opnametafel gefotografeerd worden. De studio beschikt over de juiste optische apparatuur om zogenaamde convergerende en divergerend lijnen to voorkomen. Ook kunnen schertevlakken versteld worden zodat desgewenst het product van voren tot achter scherp kan worden weergegeven. Via een groot beeldscherm kan de totstandkoming van het beeld nauwkeurig worden gevolgd. De studio beschikt over een aparte ruimte voor omkleden, hairstyling en visagie indien het gaat om kleding en confectie.