Redenen voor een vaderschapstest

Om onzelf te testen op allerlei aandoeningen hoeven we al lang de deur niet meer uit. Dit geldt ook voor het uitvoeren van dna testen om bijvoorbeeld te testen wie de vader van een kind is. De benodigde materialen zijn gewoon op internet te bestellen. Wat zijn nu de belangrijkste redenen om een vaderschapstest te doen en hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Meerdere kandidaten?

Het kan zijn dat de vrouw met meerdere mannen het bed heeft gedeeld alvorens zwanger te zijn geworden. Het brengt sowieso een hoop ellende met zich die de relatie zeker geen goed doen. Wellicht wordt de relatie na zo een voorval verbroken, maar rest de vraag wie nu de vader zal worden. Om die onzekerheid weg te nemen kan er gekozen worden voor een betrouwbare vaderschapstest die eenvoudig op internet is te bestellen. Er zijn aanbieders die een resultaat leveren dat 99,999% betrouwbaar is.

Alimentatie

In geval van scheiding en het moeten betalen van alimentatie is het ook van belang om te weten wie de vader is. Dit kan dus vanuit twee kanten aangevraagd worden. In geval van het aantonen dat iemand wel de vader is en financieel zijn plichten zal moeten nakomen en het geval van iemand die daarop juist wil bewijzen niet de vader te zijn en zich voor verdere financieële rompslomp te behoeden.

Hoe werkt een vaderschapstest?

In feite is de procedure heel eenvoudig. De test wordt op de website van de leverancier aangevraagd en binnen een dag al verzonden in de meeste gevallen. Met behulp van wattenstaafjes dient er een beetje wangslijm afgenomen te worden van de mogelijke vader en het desbetreffende kind. Dit wordt dan retour gezonden naar het laboratorium. Hier kan al binnen een week vastgesteld worden men dan wel niet de vader van het kind is. En dat met een zekerheid die zo goed als 100% is. Waarom nog langer wachten als de onzekerheid binnen een week de kop ingedrukt kunnen worden zou je zeggen. Helaas is het door de complexe gevallen en emotionele lading nog niet altijd zo simpel als het lijkt.