Renoveren begint met een plan van aanpak

De badkamer is een kamer die u dagelijks gebruikt. Daarom is uw badkamer vaak als eerste aan een renovatie toe. Om de renovatie goed te laten verlopen, is verstandig om van te voren een plan van aanpak op te stellen. Door een plan van aanpak op te stellen weet u exact waar en wanneer u bezig gaat met klussen. Dit geeft rust doordat u weet waar u aan toe bent. Het belangrijkste waar u mee begint voordat u een plan van aanpak maakt is het budget vaststellen. Zo weet u wat het bedrag is waar u aankopen van kunt doen.

Het budget

Voordat u het budget vaststelt is het belangrijk om voor uzelf te weten wat u allemaal wilt renoveren, de hele badkamer of bepaalde gedeeltes. Voor een renovatie van de gehele badkamer zal de prijs ongetwijfeld hoger liggen als het renoveren van een gedeelte. Wat ook een belangrijke rol speelt in het budget is wie de renovatie gaat uitvoeren. Gaat u zelf aan de slag met een renovatie, dan zullen de prijzen goedkoper uitvallen als dat u een aannemer inschakelt. Wat u ook altijd moet doen is een kleine buffer maken in het budget. Er zullen zich altijd onvoorziene kosten naar voren komen.

Plan van aanpak maken

Heeft u het budget vastgelegd dan kijkt u naar de meubels en toestellen in de badkamer die vervangen moeten worden. U zou eventueel een schets van uw badkamer kunnen maken om de meubels een nieuwe plek in de badkamer te geven. Vervolgens zet u op papier wanneer u alles wilt geen doen of wilt laten doen.

Renovatie

Na het maken van het plan van aanpak gaat u bezig met de renovatie. Het afbreken kan beginnen nadat u het licht en het water hebt afgesloten en als u het nieuwe meubilair heeft aangeschaft. Begint u met het afbreken, dan kunt u gelijk bekijken ow alle leidingen nog goed zijn. Om deze te vervangen heeft u de buffer aangelegd. Heeft u alles afgebroken dan begint u of het aannemersbedrijf met het opbouwen van uw nieuwe badkamer.

Meer informatie over het verbouwen van uw badkamer en het installeren van sanitair vindt u op Eteb Installatieservice