Rijles nemen vanaf 17 jaar

Voor velen bestaat er nog onduidelijkheid over de leeftijdsgrens voor het behalen van het rijbewijs. Waar vroeger de leeftijd op achttien jaar lag kun je nu al vanaf 16 jaar je theorie examen doen en vanaf 16,5 jaar beginnen met je eerste rijles. De wetgeving heeft vastgelegd dat je vanaf 17 jaar de praktijkexamen mag afleggen voor het autorijbewijs.

Stijging aantal rijexamens in de grote steden

Landelijk gezien zien we een stijging van het aantal rijexamens in de grote steden. Met namen rijlessen in Groningen en andere studentensteden zijn populair bij jongeren. Dit komt mede doordat jongeren al vroeg gaan studeren en op kamers gaan. Vaak met de leeftijd vanaf 17 jaar studeren al veel jongeren en willen zo snel mogelijk het autorijbewijs behalen.

Veel aanbieders van rijlessen

Niet alleen het aantal rijexamens is toegenomen. Ook het aantal rijscholen stijgt explosief de laatste jaren. Dit is te danken aan de economische crisis. Doordat veel mensen hun huidige baan zijn kwijtgeraakt gaan ze op zoek naar alternatieven om een inkomen te krijgen. De drempel om een rijschool te beginnen is relatief laag en daarom komen er steeds meer aanbieders op de markt.

Vergelijken is besparen

Je doet er goed aan om bij diverse rijscholen informatiefolders op te vragen. Bekijk goed wat elke rijschool te bieden heeft en welke voorwaarden er zijn. Veel rijscholen bieden aantrekkelijk pakketten aan, maar is dit wel zo voordelig? Bij sommige rijscholen is het uurtarief erg goedkoop maar bestaat een uur uit 50 minuten rijles. In totaal betaal je dus meer. Vergelijken dus!