Rondreizen in schitterend Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een schitterend land met zeer veel verschillende landschappen. Op zich ook niet verwonderlijk aangezien het van noordelijk zuid-afrika naar Kaapstad in het zuiden zo’n 2000 kilometer rijden is. Vanuit Nederland gezien kom je ook erg veel verschillen tegen onderweg op reis naar zuid-spanje. En bang voor Malaria hoef je ook niet te zijn.

Natuurparken in Zuid Afrika

Maar Zuid-Afrika staat natuurlijk bekend vanwege de vele natuurparken en in het bijzonder het Krüger Park. Dit park ligt in het noord-oosten van Zuid-afrika en je vindt er de gehele Big Five. Een nadeel van Krüger is wel dat het er erg druk c.q. toeristisch is. Een alternatief (zeker als je fan bent van neushoorns) is een reisje naar het Hluwehluwe park. Hier vind je nog leuke weggetjes waar je een tijdje geen andere auto’s tegenkomt. Zo reden we daar een tijdje achter vijf zebra’s aan, we slaan een zijweggetje in, rijden 20 minuten en zien weer vijf zebra’s. We hebben veel foto’s gemaakt om later in het reisverslag te zetten.

Thula Thula

Maar ook Hluwehluwe blijft wat toeristisch aandoen. Tijd voor echte ‘adventure’ in Thula Thula. Dit is een zogenaamd private resort in de buurt van Hluwehluwe met weliswaar veel minder dieren en een kleiner oppervlak. Maar hierdoor wel rangers die het park en de dieren op hun duimpje kennen al zijn de dieren altijd onvoorspelbaar. Wauw. Dit was pas gaaf. Picknicken in de bush met een kudde olifanten (met jongen) op een korte afstand onder een heldere sterrenacht. Wat kun je de sterren daar goed zien. Daarna flink doorcrossen met die Landrover.

Je kunt ook een een zogenaamde bush-tocht doen. Naast dat het erg leerzaam is, word het ook erg spannend als een buffel je richting op komt. De verzorging en overnachting in Thula Thula is verder super! Superdeluxe tenten met zelfs een badkamer in de tent. En een buitendouche met slechts een stroomdraadje om de wilde dieren op afstand te houden. Leeuwen zitten hier overigens niet.