Samsung Galaxy S5: De topfavoriet in 2014?

Het staat al enkele weken vast dat de Samsung Galaxy S5 tijdens het Mobile World Congress voor het eerst aan de wereld getoond zal worden, het lang verwachte toestel zal de opvolger moeten van de populairste Android smartphone in 2013. De grote vraag is natuurlijk of de concurrentie, waaronder HTC, LG en Sony, dit jaar dichterbij kunnen komen of dat de Galaxy S5 naam al meer dan voldoende zal zijn voor succes.

Ontwerp

Vorig jaar klaagden veel gebruikers over het feit dat er weinig verschillen waren op te merken tussen de Galaxy S3 en de Galaxy S4, maar volgens een Samsung executive zal het verschil bij de Samsung Galaxy S5 een stuk groter zijn. Of wat een aluminium frame mogen verwachten weten we niet, echter lijkt de kans dit jaar een stuk groter te zijn.

Specificaties

Er is en blijft nog steeds veel onduidelijk over het scherm van de Galaxy S5. De één verwacht een scherm met 2560 x 1440 pixels, terwijl de ander zegt dat het zal blijven gaan om een super-AMOLED 1080p scherm, maar wel met een superieure matrix indeling, iets waar Samsung nog steeds winst zou kunnen boeken qua beeldkwaliteit.

De volgende verandering is een grotere accu. Uit een recente publicatie valt op te maken dat het zou gaan om een 4000mAh accu. Persoonlijk lijkt ons dit was aan de grote kant, vooral gezien het feit dat de Galaxy S4 slechts een 2600mAh accu had.

Verder verwachten we een ingebouwde vingerafdrukscanner die verwerkt is in de fysieke thuisknop van de smartphone. Het zal door middel van software mogelijk zijn om elke vinger een eigen taak uit te doen laten voeren, hoewel je je kan afvragen hoeveel mensen van de laatst genoemde functie gebruik willen maken.

Op de achterkant zal een nieuwe 16-megapixel camera zijn te vinden. Deze verhoging ten opzichte van de 13-megapixel camera module van de Galaxy S4 hoeft overigens niet alles te zeggen. Bij camera’s draait het nog altijd voornamelijk om de sluitersnelheid, hoe de camera met licht kan omgaan, en hoe de software van de camera zelf werkt.

Onder de motorkap verwachten we een octa-core Exynos processor voor de landen zonder 4G en in Nederland mogen we de Snapdragon 800 versie verwelkomen, deze chip wordt in de laatste maanden vaak gebruikt en nu ook nog in 2014. De reden zou zijn dat de Snapdragon 805-soc simpelweg nog niet klaar is voor productie. Deze system-on-a-chip zal worden bijgestaan door 3GB aan RAM en een Adreno 330-gpu. Bij de lancering draait de Samsung Galaxy S5 op Android 4.4.2 KitKat met een vernieuwde TouchWiz interface.

Samsung Galaxy S5 Kopen

Een Samsung Galaxy S5 kopen zou volgens een recent interview, gegeven aan Bloomberg, plaats moeten vinden in april. Dit ligt in lijn met eerder Galaxy S onthullingen, die tot op heden altijd nog in maart of april op de markt zijn gebracht.