Samsung Galaxy S5 en Gear Fit

Samsung Galaxy S5 en Gear Fit

De Samsung Galaxy S5 is nu een aantal weken uit en de telefoon doet het goed in de verkopen. Het belangrijkste verkooppunt dat Samsung gebruikt voor de opvolger van de Galaxy S4 is het thema gezondheid en dit is te zien aan de accessoire die bij de Samsung Galaxy S5 te koop is en dat is de Gear Fit, een horloge die samenwerkt met de smartphone. Benieuwd naar een Samsung Galaxy S5 abonnement?

De Gear Fit houdt allerlei metingen bij zoals het aantal stappen wat je zet, hoe snel je je verplaatst en hoe snel je hartslag is. Om het horloge te gebruiken is geen Samsung Galaxy S5 nodig, maar om de Gear Fit in te stellen kun je de speciale app gebruiken die op de telefoon zit.

Om de Gear Fit op te laden heb je een speciaal opzetstukje nodig die bij het horloge wordt geleverd en deze wordt dan weer vastgemaakt aan een connector. Er zitten dus geen batterijen in die je bij een normale horloge zou verwachten.

De eerste reacties over de Gear Fit zijn niet allemaal positief. Zo zou het bandje van het horloge niet echt stevig zijn, de metingen worden niet altijd accuraat gemeten en als je de Gear Fit wilt gebruiken om bijvoorbeeld je e-mail of andere berichten te lezen is het scherm toch wel echt te klein hiervoor. Het is een leuk hebbedingetje, maar alleen praktisch voor sporters en mensen die van fitness houden. In de nabije toekomst zullen er waarschijnlijk software updates uitgebracht worden om een paar van deze problemen te verhelpen.