Schoonheiddsalon alleen voor vrouwen of ook mannen?

Tegenwoordig gaan er ook veel mannen naar de schoonheidssalon. Mannen willen er steeds vaker verzorgd uitzien. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen de mannen en vrouwenhuid, en vertellen we u hoe een behandeling voor de man gaat in de schoonheidssalon.

Het verschil tussen de mannen en vrouwenhuid

De huid van de man en vrouw is natuurlijk op dezelfde manier opgebouwd, en ze bestaan uit dezelfde huidlagen. Toch zijn er veel verschillen waar de schoonheidssalon tijdens een behandeling rekening mee moet houden. De huid van de man is vaak wat vetter. De talgproductie is hoger waardoor er sneller puistjes en mee-eters ontstaan. Ook heeft een man meer gezichtshaar. De doorbloeding van de mannenhuid is veel sterker, waardoor de schoonheidssalon voorzichtig moet zijn met stimulerende producten. Door het dagelijks scheren van de huid, is deze vaak wat geïrriteerder. Door een bezoek aan de schoonheidssalon kan de irritatie verminderd worden. Ook is de huid van de man vaak vochtarm. Dit komt doordat mannen meer zweten waardoor ze meer vocht verliezen. Door een vochtherstellende behandeling word de vochthuishouding in de huid weer hersteld.

De behandeling bij een schoonheidssalon

De meeste mannen komen voor een gezichtsbehandeling bij de schoonheidssalon. De huid wordt tijdens deze behandeling gereinigd en goed schoongemaakt. Ook wordt er door de schoonheidssalon gekeken naar wat de huid nodig heeft. Hier worden de producten tijdens de behandeling op aangepast. Natuurlijk kunnen mannen ook geharst worden bij de schoonheidssalon. Denk hierbij aan het harsen van de rug, de borst of de oksels. Ook voor lichaamsbehandelingen kan de man terecht bij een schoonheidssalon. Denk hierbij aan een lichaamspeeling of een massage.

Producten voor thuis

Het gebruik van producten thuis is ook erg belangrijk voor de mannenhuid. Een schoonheidssalon kan u hier in adviseren. Denk hierbij aan een reinigende gel voor het gezicht, en een verzorgende dag en nachtcrème. Hierdoor gaat de huidconditie vooruit en ziet u er stralend uit.