Scooter rijden?

Zie je het al voor je? Heerlijk op je scooter naar school, of in de zomer lekker naar het strand?
Vrienden achterop en rijden maar! Nu kun je natuurlijk direct een scooter kopen, maar heb je al je rijbewijs?

Scooter rijbewijs
Een scooter rijbewijs bestaat uit twee delen. Je hebt allereerst het theoretische deel, waarbij je alle verkeersregels en situaties moet kennen. Vervolgens heb je het praktijk gedeelte, waarbij je moet laten zien dat je het theoretische deel kunt toepassen en ook daadwerkelijk de scooter kunt besturen.

Theorie en praktijk
Het eerste, theoretische gedeelte, mag je al vanaf een leeftijd van 15.5 jaar behalen. Wel moet je nog even geduld hebben wat het tweede gedeelte, de praktijk, mag je in Nederland pas vanaf je 16e voltooien. Ben je al ouder dan 18 en heb je al een auto- of motor rijbewijs? Dan hoef je overigens geen examens af te leggen.

Voor je theorie examen kun je op je gemak thuis oefenen. Er zijn voldoende online lessen te volgen en boekjes te verkrijgen. Oefenen is overigens wel aan te raden. Je moet namelijk per theorie examen betalen (ongeveer €22,50).  Ook het praktijk gedeelte dient geoefend te worden. Hiervoor kun je een rijschool benaderen die scooter lessen aanbiedt. De prijs van de lessen verschilt per rijschool. Daarnaast zijn er kosten verbonden voor het afrijden/ praktijkexamen. Sommige rijscholen bieden een totaalpakket.
Rijbewijs gehaald! Rijden maar!
Heb je je rijbewijs gehaald? Dan is het tijd om die scooter te laten zien! Heb jij gekozen voor een chille Vespa Primavera of juist een sportieve Kymco? Wat voor scooter je ook kiest, bij Voordeelscooters is er altijd een model voor jou! Kom eens langs in Rotterdam en geniet van een proefrit!