Shoppen in Maastricht

Maastricht is een echte winkelstad met goede mogelijkheden tot parkeren in Maastricht. In de binnenstad van de Limburgse hoofdstad vindt u een grote verzameling winkels, warenhuizen en markten. De meeste winkels in Maastricht hebben een historische achtergrond wat winkelen in Maastricht extra leuk en speciaal maakt.

Het goed bewaarde en goed in stand gehouden kleinstedelijk stadsdeel Wyck aan de oostelijke Maasoever heeft een verfijnde winkelcultuur. Lang gevestigde zaken op het gebied van kunst, design, antiek, wonen, mode en dineren zijn er te vinden. Een groot deel van de authentieke glorie is bewaard gebleven.

In het westelijk deel van Maastricht, wat aan de Maas ligt, is opvallend door de grote aantallen terrasjes, café’s, en restaurants temidden van exclusieve en gespecialiseerde winkels. Grote interieurzaken, modehuizen, juweliers, antiquairs en galeries bevinden zich hier, grenzend aan leuke winkelstraten in het Jekerkwartier als de Sint Pieter-straat.

In het oude centrum tussen de St. Servaasburg en de Markt en het Vrijthof vindt u een aantal verrassende winkelstraten. Aan de Maastrichter Brugstraat vindt u bijvoorbeeld het eerste filiaal van de Bijenkort in Limburg.

Markt

Op woensdag wordt de zogeheette kleine warenmarkt gehouden en op vrijdag wordt de grote algemene warenmarkt gehouden. Beiden van 8:00 uur tot 13:00 uur. Op donderdag is er een biologische boerenmarkt van 14:00 uur tot 18:30 uur waar biologische en milieuvriendelijke producten verkocht worden. Elke zaterdag is een vlooienmarkt van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Openingstijden

De winkels in Maastricht zijn normaal op maandag van 13:00 uur tot 18:00 uur geopend, van dinsdag tot vrijdag zijn ze vanaf 9:00 uur tot 18:00 uur geopend op zaterdag zijn de winkels van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend.

Donderavond is er koopavond, welke tot 21:00 uur duurt. Winkels als bakkers, slagers en kappers zijn normaliter op maandag gesloten. Naast zondagen zijn de winkels ook op feestdagen als nieuwjaarsdag, paasdagen en kerstdagen gesloten.